A trendek és a társadalom felvevőpiaca folyamatosan változik, így az új vállalkozásoknak is alkalmazkodnia kell ezekhez. Valljuk be, nem biztos hogy a mai műhússal kísérletező és húsmentes étrendek elterjedésével, hentesnek kellene állnunk. Úgyhogy összegyűjtöttünk pár olyan kezdő vállalkozás ötletet, amely követi a 2024-es trendeket és nem igényel nagy befektetést.

Magántanítás és korrepetálás

 

Kis hazánkban a magánoktatás a virágkorát éli. Legyen szó kisiskolásokról, felső tagozatosokról, gimnazistákról vagy elveszett lelkületű egyetemistákról, bármelyik tanulónak szüksége lehet a felzárkóztatásra. Ha valakinek van egy kevés tapasztalata tanításban és legalább egy tantárgyból jobb az átlagnál, könnyen mellékkeresetet csinálhat belőle. Általánosságban a “reálos” tárgyak azok, amikből a legtöbb segítségre van szüksége a diákoknak. Szóval, ha valaki jó matematikából, vagy analízisből, jó eséllyel bele tud vágni minimális továbbképzéssel.

Egészséges “gyorsétterem”

 

A mai rohanó világunkban egyre kevesebb ideje jut az embereknek az étel elő- és elkészítésével foglalkozni. Erre nagyon jó megoldást nyújtanak a gyorséttermek és étkezdék, viszont vitatott azok egészségügyi kihatása. Ezen típusú étterem koncepciója az egészséges és kiegyensúlyozott étkezésre összpontosít, különleges hangsúlyt fektetve a friss és tápláló alapanyagokra. Fontos a gyors kiszolgálás és az éttermi környezet egészséges, kényelmes atmoszférája, hogy a vevőink ne csak egyszer térjenek be hozzánk. A sikeres üzleti modellhez szintén elengedhetetlen a változatos és vonzó étlap, amely kielégíti a különböző étrendi preferenciákat, valamint az innovatív marketingstratégiák alkalmazása, hogy minél szélesebb közönséget vonzzanak be. A vállalkozás lehetőséget kínál arra, hogy kiaknázzuk a modern egészség szemléletet és közben megújítjuk a piacot.

Retro, vintage, antik ruhaüzlet

 

A használtruha piac egyre nagyobb figyelmet kap a környezetvédelemnek és a retro, vintage ruhadarabok divatjának köszönhetően. Azon üzletek, amelyek specializálódnak az olyan divatelemekre, amik régebbi idők ikonikus stílusát idézik, és egyedi kiegészítőkkel egészíthetők ki, előnyt élveznek. A jó hír viszont az, hogy ha el akarjuk kezdeni nincs másra szükségünk, mint jó állapotú retro darabokra és a mobilunkra. Igen. Mivel az emberek az online vásárlást preferálják, egy online turkáló, válogatott darabokkal, biztos hogy nyerő üzlet. Figyeljünk azonban az online jelenlétünkre ha belevágunk, mert ezen áll vagy bukik az, amit a kezdetektől építgettünk.
Ha pedig van egy kis érzékünk a varráshoz, megpróbálhatjuk megjavítani vagy átalakítani azon darabokat, amelyeket önmagukban nem biztos hogy gazdára elkelnének. Ezzel a egyedi módszerrel, a vállalkozásunknak egy prémium vásárlói kört is teremtünk egyben. 

Elektronikus eszközök javítása

 

Meddig használunk egy mobilt? És egy laptopot? Hazánkban az átlag fizetések nagysága miatt, az emberek megpróbálják meghosszabbítani az elektronikai eszközök élettartamát. A szervizeknek ez pedig nagyon kedvező. Javítások széles skálája kerülhet a kínálatba, beleértve a mobiltelefonokat, számítógépeket, háztartási gépeket és más elektronikus eszközöket. Fontos azonban, hogy  rendelkezzünk alapos ismeretekkel az elektronikai eszközök működéséről és javításáról, valamint gyors és megbízható szolgáltatást nyújtsunk a vevőknek. Ez kifejezetten jövedelmező lehetőség lehet, ha magas színvonalú szolgáltatást nyújtunk és kiemelkedő ügyfélélményt biztosítunk. 

Kisállat kozmetika és önkiszolgáló kutyamosó

 

Ez az üzlet egy kiváló lehetőség kínál arra, hogy az állatszeretet és a szolgáltatások iránti szenvedélyünket kombináljuk a kretivitásunkkal. A kiskedvencek számára biztosított kozmetikai szolgáltatások közé tartozhat a fürdetés, a szőrzet nyírása és a manikűr is, amely tapasztalt és képzett szakembert igényel. Az üzletben kialakíthatunk egy önkiszolgáló kutyamosó részleget, mely lehetőséget biztosít a kutyatulajdonosoknak arra, hogy saját kezükkel fürdessék és gondozzák kedvenceiket. Ezt érdemes kiegészíteni olyan kiegészítőkkel és tisztítószerekkel melyeket a gazdik helyben meg tudnak vásárolni, így még több szolgáltatást nyújtva. Fontos, hogy az üzlet barátságos és tiszta környezetet biztosítson mind a kisállatok, mind pedig gazdáik számára, így elősegítve a pozitív vásárlói véleményt és az ügyfélhűséget. Az üzlet lehetőséget ad arra, hogy a vállalkozók szoros kapcsolatot alakítsanak ki a helyi, állatbarát közösséggel, ami hosszú távú sikert hozhat, helyes márkaépítéssel kombinálva.

Rendezvény és esküvőszervezés

 

Ez a vállalkozás lehetőséget ad arra, hogy inspiráló és emlékezetes eseményeket tervezzen és valósítson meg, miközben kielégíti az ügyfelek elképzeléseit. Érdemes több fajta rendezvénytípussal foglalkozni, mivel az esküvők szezonálisak; tavaszi és nyári hónapok általában a legnépszerűbbek, míg a többi évszakban nagyobb szerepet kapnak például a csapatépítők és céges események. A helyes marketing mix elengedhetetlen ahhoz, hogy bővítsük az ügyfélkörünket, illetve megtartsuk az eddigi megrendelőinket. A különböző rendezvények egyedi igényeket támaszthatnak, ezért fontos rugalmasságot és személyre szabott megoldásokat is figyelembe venni. A sikerek eléréséhez fontos a széleskörű kapcsolatrendszer kiépítése a szolgáltatókkal és a helyszínekkel. 

Online marketing és social media 

 

Az online marketingben szabadúszóként elhelyezkedni kiváló lehetőséget kínál a digitális világban otthonosan mozgó leendő szabadúszóknak. Fontos, hogy széleskörű ismeretekkel rendelkezzünk az online platformokkal kapcsolatban, és azok hatékony kihasználásában. Rugalmasság és alkalmazkodóképesség szükséges az ügyfelek különböző igényeinek és iparági trendeknek megfelelően. Az ügyfélközpontú megközelítés és a minőségi munka a lojális ügyfélkör kialakításának kulcsfontosságú tényezője. Mindenképpen célszerű felmérni a tartalomgyártási és fogyasztási trendeket mielőtt belevágunk. Napjainkban főleg a videó készítés kapja a főszerepet, míg 15-20 évvel ezelőtt, az újságírásé volt a pálya.