Virtuálisan tartják meg az első V4 ESG konferenciát, ahol nemzetközi vállalati, tőzsdei és banki szakemberek közösen tárják fel a társadalmilag felelős befektetések irányelveit, kihívásait és a globális piacra gyakorolt hatásait. Az egynapos konferencián néhány kiemelkedő előadás mellett olyan kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek, ahol a négy ország 1-1 vállalati szakértői beszélgetnek.  

2021 áprilisában a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) egy egész napos konferenciára invitálja a V4-es országok SRI (social responsible investment) és ESG (environmental, social and governance) vezetőit, és azokat a piaci szereplőket, akik kapcsolatban állnak a befektetői közösséggel és szeretnék jobban megérteni napjaink irányvonalait és kihívásait, valamint azt, hogy ezek az új befektetési formák hogyan mozgatják a globális piacot.

A HBLF célja, hogy létrehozzanak egy jól működő fórumot a V4-es régióban a társadalmilag felelős befektetések (SRI) előmozdítása érdekében. Ennek első lépése a V4 ESG Conference online esemény, ahol elsősorban nagyvállalati és tőzsdei szakemberek, illetve döntéshozók osztják meg tapasztalataikat, jó gyakorlataikat az ESG (Environmental, Social and Governance) témakörében, amelyek hozzájárulnak a fenntartható fejlődés eléréséhez.

2018.01.26. MSCI portrék. Forrás: Hungarian Business Leaders Forum

A 2021. április 27-én megrendezésre kerülő angol nyelvű konferencia a pandémia miatt került az online térbe, ám a szervezők szerint ez további lehetőségeket teremtett, hiszen így a négy ország vállalati döntéshozóin kívül nemzetközi szaktekintélyek is könnyebben részt tudnak venni a rendezvényen. A panelbeszélgetések között olyan fontos témákat fognak boncolgatni, mint a befektetések éghajlati kockázata, az ESG kutatási trendek, a tőzsdék szerepe a listázott vállalatok ESG átláthatóságában és az ESG szabályozások.

Kiemelkedően fontos, hogy ne csak egymás között, országon belül cseréljünk tapasztalatot, hanem tanuljunk szomszédainktól, akik hasonló, de mégis más cipőben járnak, mint mi. A fenntartható fejlődés minden ország és gazdasági szereplő érdeke, éppen ezért szorgalmazzuk, hogy minél több aspektusból vizsgáljuk meg a témakört. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a V4 országok gazdasági szereplői nyitottak egy közös konferenciára, amely reményeink szerint minden részt vevő fél számára értékes tapasztalattal bír majd.” – mondta Janza Ákos, a HBLF igazgatóságának tagja.

A virtuális konferenciát Jamniczky Zsolt, a HBLF igazgatója és az E.ON Hungária Csoport igazgatósági tagja nyitja meg, akit Remy Briand, az MSCI ESG vezetője és végrehajtó bizottságának tagja követ. Az előadók és kerekasztal résztvevők között olyan nagy múltú szaktekintélyek találhatóak többek között, mint:

  • Jason Channell, a Citi ügyvezető igazgatója, a fenntartható pénzügyek vezetője,
  • David Radermacher, az E.ON SE fenntarthatóság és klímavédelmi alelnök,
  • Mirjam Staub-Bisang, a BlackRock svájci leányvállalatának ügyvezetője,
  • Alastair Teare, a Deloitte Central Europe kockázati tanácsadó üzleti vezetője,
  • Oliver Marchand, Climate Risk Center ESG kutatási központjának globális vezetője,
  • Clark Anderson, a Morgan Stanley New York ügyvezető igazgatója, a vállalati és nemzeti kozkázatok, illetve az éghajlati kockázatok menedzsment vezetője,
  • Laura Segafredo, PhD, BlackRock ETF and Index Investments fenntarthatósági kutatások globális vezetője,
  • Kevin Murray, a Citi közép-európai klaszter ügyvezető igazgatója.

A HBLF szervezéséhez hasonló szakmai konferenciára nem volt még példa. A HBLF közel 100 magyar és nemzetközi vállalkozást, az üzleti szektor legfontosabb elsőszámú vezetőit, döntéshozóit és elismert szakértőit tömörítő szervezet. A végleges program elérhető a V4 ESG Conference weboldalán, ahol már regisztrálhatnak is az érdeklődők.

 

Borítókép: Unsplash

Szeretnél megjelenni magazinunkban? Töltsd ki az alábbi űrlapot, és felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolódó: