Gyerekként álmodozunk arról, hogy tűzoltók legyünk vagy pilóták? Réti Julien, az aboveHorizont pilótája nem adta fel. A kert végében elsuhanó konkordot látva gyerekként még nem mert nagyot álmodni, ez az élmény azonban egész életén át kíséri.

MIRŐL LESZ SZÓ EBBEN A RÉSZBEN?

  • Hogyan született az aboveHorizont?
  • Hogyan lesz valakiből pilóta?
  • Youtube csatorna kezdetek

Az interjú Juliennel a linkre kattintva elérhető. 

Réti Julien, aboveHorizont

Hogy indult el ezen az úton?

“A családomban nincsenek pilóták. Nem kaptam semmiféle inputot, hogy rálássak a szakmára. Párizs mellett laktunk a repülőtér közvetlen közelében és láttam, ahogy 2-3 percenként szállnak le az utasszállítók. Minden nap 11:20kor húzott el a kert fölött a konkord. Órát lehetett rá igazítani. Ez adott egyfajta feelinget.

Az, hogy pilóta legyek, számomra akkor még egy nagyon félelmetes dolognak tűnt. 6-7 évesen nem mertem ekkorát álmodni.”

Végül Julien 21-22 évesen kezdett a Malévnak dolgozni. Azt tanácsolja, jó, hogyha van egy B terv. “Az a legbiztonságosabb pilóta, aki felépít egy vállalkozást. Hosszútávon ez a biztos. Sokan ezt csinálják.”

Repült már Franciaországban és Amerikában is. Aki pilóta akar lenni, elmondása szerint, az mindent meg tud itthon is csinálni. Arra fel kell készülni, hogy 95%-ban saját zsebből kell fizetni a képzési költségeket.

aboveHorizont Youtube csatorna

Mindemellett egy nagyon sikeres youtube csatornát visz, amelyen a pilóta lét során megélt tapasztalatait adja át.

“Elhatározod magad és harcolsz érte.”

“Az ember szembesül a hibáival. Főleg amikor felveszed és visszanézed magad, majd órákon keresztül vágod a videót. Komoly személyiségfejlesztő hatása van.

Megkapod azt, hogy ki vagy és mi vagy.”

Az első videó feltöltése előtt természetes azon rágódni, hogy vajon mások mit fognak szólni? “Ha van néhány ember, aki miattad kezd el tanulni, ezek sokkal jobban érdekelnek. Ha önazonos vagy, ha magadat építed, látod azt, hogy egyre több lehetőséged lesz, egyre több embert bevonzol és tudod építeni a dolgokat. Ez egy fantasztikus dolog. Hány új kapcsolati lehetőség. Fantasztikus, mire képes az internet.”

 

Szeretnél szerepelni egy szakmai interjúban? Töltsd ki az alábbi űrlapot, és felvesszük Veled a kapcsolatot!

Te is szeretnél csatlakozni a helyfüggetlen vállalkozókból és szabadúszóból álló közösségünkhöz? Csatlakozz és kövess minket, hogy legyen elég inspirációd a mindennapokra! >> FacebookInstagramYouTube