Te megtervezted már a következő éved? Ha még nem, akkor itt az ideje! Mutatjuk hogyan… A YearCompass -on túl bemutatunk egyéb alternatívákat az év tervezésre!

Az év zárást és az év tervezést minden vállalkozónak, kreatív szakembernek és úgy általában mindenkinek, aki számára fontos az önfejlesztés, kötelezővé tennénk. A mindennapi rohanásban, különösen az év vége felé közeledve, elfelejtünk megállni és egyrészt értékelni azt, amit az év során letettünk az asztalra, másrészt pedig átgondolni és megörökíteni azokat az álmokat és célokat, melyeket a következő évben szeretnénk megvalósítani.

év tervezés

Teljesen mindegy, hogy mekkora sikereket értél el az elmúlt évben, abból csak profitálhatsz, ha pontról pontra átnézed az előző évi személyes és szakmai célokat és azok megvalósulását. Ha ez megvan, már tiszta tervekkel és ötletekkel haladhatsz tovább és tervezheted a következő évet. És ehhez még segítséget is kapsz!

Hogyan csináld az év tervezést?

Szerencsére már rengeteg olyan évzáró és évtervező füzet és applikáció van a piacon, ami megkönnyíti a folyamatot. Ezek különböző kérdésekkel, kreatív rajzokkal és template-ekkel segítenek az áttekintésben és a tervek elkészítésében. Neked csak annyi a dolgod, hogy átgondold a válaszokat és azokat kiírd magadból.

Miért jó?

  • áttekintheted és értékelheted, hogy mennyi mindent csináltál az évben
  • átlátod, hogy mi valósult meg és mi nem
  • a megvalósulatlan célokat átnézheted, értékelheted
  • megalapozhatod vele a jövő évet
  • rendszerbe foglalhatod a következő évi terveket
  • segít kialakítani a rutinokat, szokásokat

Az évtervezés több, mint egy újévi fogadalom! Valójában azzal, hogy rászánod az időt és foglalkozol a témával, sokkal elkötelezettebb leszel a céljaid megvalósításában.

Mit használj?

Az alábbiakban összegyűjtöttünk Neked olyan kreatív tervezőket, melyeket akár ingyenesen is letölthetsz. Van köztük olyan, amit rövid idő alatt kitölthetsz, de van olyan is, amihez mélyebb átgondolás és több idő szükséges. A következőkben bemutatott évtervezőkbe belelapozhatsz online is, így még egyszerűbben ki tudod választani, hogy melyik a legszimpatikusabb számodra.

YearCompass – „ …ami segít lezárni az éved, és megtervezni a következőt”

A YearCompass egy lezáró és egy tervező füzet is egyben. Az első oldalakon irányított kérdések segítségével részletesen végig vezet az elmúlt egy éveden, majd rátér a következő évre, ahol az álmokat tervekké és célokká formálhatod. Mivel nagyon alapos, ezért azt ajánljuk, hogy szánj rá akár egy egész napot, hogy minél többet ki tudj belőle hozni.

A YearCompass ingyenes füzetét különböző nyelveken itt tudod letölteni.

Szikratervező – kreatív önfejlesztés és évtervezés

A Szikratervezőben az a jó, hogy kreatív szemszögből közelíti meg az éved. Hat témában, irányított kérdéseken keresztül tervezhetsz és állíthatsz fel célokat. Bónuszként találsz benne cikkeket és könyvajánlókat is. Kitöltéséhez nem kell sok idő, csupán 1-2 óra. Ha valami rövidebb és gyorsabb módszert szeretnél, akkor ez a Neked való!

A kreatív tervező ingyenesen letölthető innen!

KREATÍV évtervező 3.0 – az üzleti tervező

A TimeHack kreatív évtervezője az üzleti célokra koncentrál. Segít megtervezni a jövő évi projekteket és kampányokat strukturált kérdések és feladatok mentén. A füzet kitöltéséhez átgondolt célokra és ötletekre lesz szükséged. Folyamatban rendezi az évet, ezért valamivel több időt is igénybe vehet, mint előző társai.

Ha vállalkozás indítás előtt állsz vagy már vállalkozol és tervezed a következő éved, akkor ez hasznos lesz Neked!

Az üzleti tervezőt ide kattintva éred el!

Egyéb alternatívák tervezésre és önfejlesztésre:

Brand Tervező Határidőnapló: marketing kampányok, közösségi média megjelenések és pénzügyek egy helyen

Tervezd meg az éved közösségben! A YearCompass mozgalom eseményéhez csatlakozva többed magaddal készítheted el a terveidet és akár meg is oszthatod őket. Csatlakozz!

Szervezz egy évzáró és évkezdő eseményt barátokkal és ismerősökkel, ahol töltsétek ki együtt valamelyik tervezőt vagy akár fejlesszétek magatokat a GrowYourSpace kérdezős játékának segítségével!

Ha pedig az évtervezést kipipáltad, már csak követned kell a meghatározott célokat. Egy tökéletes módszer erre a bullet journal, amely egyszerre támogat a mindennapok kreatív szervezésében és hatékonyságod növelésében.

Készen állsz?