Előző cikkünkben áttekintettük a vállalkozáshoz elengedhetetlen legjobb 3 projektmenedzsment és kommunikációs üzleti alkalmazásokat. A folytatásban pedig megnézzük, melyik a legjobb és legegyszerűbb ingyenes üzleti alkalmazás időmérésre és egyéb adminisztratív teendők elvégzésére és nyomon követésére.

Vágjunk bele!

Mérd az időt!

A szabadúszó munkák általában projekt vagy órabér alapon működnek. Ha az utóbbi alapján teljesíted a feladatokat, akkor Neked biztosan hasznos lesz a Toggl nevű üzleti alkalmazás.

A felületen a projektekhez és az ügyfelekhez színeket kapcsolhatsz, beírhatod az aktuálisan elvégzendő feladatot, és már indíthatod is a stoppert. Így másodpercre pontosan mérheted a feladatra fordított időt. Hónap végén különféle kimutatásokat tölthetsz le, melyeket a számlához csatolva teljesítési igazolásként is elküldhetsz a megbízódnak.

Másik előnye, hogy növeli a produktivitásod. A statisztikák és riportok segítségével kimutatható, mivel mennyi időt foglalkoztál, hol tudsz optimalizálni, melyik feladat elvégzése éri meg neked a leginkább.

időmenedzsment app, toggl
fotó: Kevin Ku, Unsplash

Adminisztrálj! – gyorsan és könnyen

Az adminisztráció, a pénzügyek és a számlázás sokszor fejtörést okozhatnak és szükséges rosszként gondolhatunk rájuk, de szerencsére már vannak olyan hazai online rendszerek, melyek egyszerűbbé teszik ezeket a folyamatokat.

A két legnagyobb elektronikus számlázó program erre a Billingo és a Számlázz.hu, melyek használata

  • egyszerű,
  • átlátható és
  • megfelel a NAV szabályainak is.

Az ingyenes regisztrációt követően később eldöntheted, hogy váltanál e nagyobb csomagra. Míg a Billingo esetében limitált, hogy hány darab elektronikus számlát állíthatsz ki ingyenesen, addig a Számlázz.hu-nál ugyanez korlátlan mennyiségben áll a rendelkezésedre.

A számlázás kérdéskörében érdemes mélyebben utána olvasnod, hiszen más funkciókra lehet szükséged egy webshop vagy egy marketing tanácsadó szolgáltatás esetében.

Ezeket se hagyd ki!

Végezetül pedig íme 3 bónusz eszköz, melyek szintén segítenek a mindennapos hatékony munkavégzés során:

  • Grammarly – hogy ne legyen hiba az angol helyesírásodban
  • Evernote – hogy a jegyzeteid egy helyen legyenek
  • Lastpass – hogy a jelszavaid biztonságosan tudd kezelni

Te milyen alkalmazásokat használsz? Van más ötleted? Írd meg nekünk!

Több alkalmazást keresel? Olvasd el előző cikkünket, ahol a projektmenedzsment és a csapaton belüli kommunikáció támogatására adtunk ötleteket!

írta: Flóra, DLX MEDIA

Te is szeretnél csatlakozni a helyfüggetlen vállalkozókból és szabadúszóból álló közösségünkhöz? Csatlakozz és kövess minket, hogy legyen elég inspirációd a mindennapokra! >> Facebook, Instagram, YouTube