A vállalkozó, a szabadúszó és a digitális nomád amellett, hogy helyfüggetlenül dolgozik, az esetek többségében magának intézi a számlázást, készíti el és vezeti a vállalkozásához szükséges adminisztrációs feladatokat, ossza be az idejét, csoportosítja és ütemezi a saját és mások napi teendőit is. A felsorolt feladatokat pedig legtöbbször egy laptop és valamilyen online vagy offline üzleti alkalmazás segítségével végzi el.

Ezekből az alkalmazásokból azonban rengeteget találni a hazai és a külföldi oldalakon. Vannak köztük ingyenesen használhatók és havidíjasok is. Letöltened sem kell őket, hiszen online, internet segítségével nagyszerűen működnek!

Hogy megkönnyítsük a választást, összegyűjtöttük és kategorizáltuk Neked a legjobb 6 ingyenes üzleti alkalmazást a vállalkozásod támogatásához!

Növeld a produktivitásod!

Trello

A Trello egy olyan népszerű üzleti alkalmazás, amely elsősorban a projektmenedzsment terén válik majd hasznodra. Amellett, hogy segít csoportosítani és időzíteni a napi feladatokat, még növeli a kreativitásod is. A felületen a különböző témájú táblákban különböző színű „kártyákat” készíthetsz magadnak, melyeket oszlopokba rendezhetsz. Hozzáadhatsz határidőt, sőt még felelőst is, hiszen a Trello-ban kezelt projekteket megoszthatod a munkatársakkal, és a csapattagokkal. Mindemellett átláthatóvá és egyszerűbbé teszi az ügyféllel való kommunikációt azáltal, hogy hozzárendeled őt a táblához.

Az alkalmazás egyszerűsége és átláthatósága miatt lett a legnépszerűbb itthon és külföldön is!

Az alapcsomag ingyenes, regisztráció után már működik is. Ha még jobban a saját ízlésedre szabnád, válthatsz a Trello Gold előfizetésre havi pár ezer forintért cserébe.

Asana

Az Asana hasonlóan a Trello-hoz a projektmenedzsment megkönnyítésére kialakított applikáció. A felületen ugyanúgy megtalálni a whiteboard stílusú táblát, melyen könnyedén rendszerezheted az aktuális és a jövőbeni teendőket. Kiegészítésként találsz benne naptárt is, továbbá számos egyéb eszközzel integrálható, mint például a Slack vagy a Google Drive.

Alapvető funkciói ingyenesek, de ha többre van szükséged, választhatod a pár ezer forintos csomagajánlatok egyikét is.

ingyenes üzleti alkalmazás
fotó: Priscilla Du Preez, Unsplash

Kommunikálj a csapattagokkal és az ügyféllel!

Slack

Az applikáció ma már szinte nem hiányozhat egyik ilyen listából sem. A Slack egy olyan kommunikációs, üzleti alkalmazás, melynek működése nagyon egyszerű. Alapvető funkciója a chat panel, de rengeteg más kiegészítés is megtalálható benne, mint például a videóhívás, a képernyőmegosztás vagy a fájlok egyszerű csatolása.

Az appban a különböző ügyfeleid számára külön felületeket hozhatsz létre. A felületeken belül pedig csoportokat készíthetsz, így lehet például egy csoport a random, mindennapi beszélgetésekre és lehet egy a fontos, munkával kapcsolatos ügyeknek is.

A Slack egy olyan felület, amely kiválóan támogatja a munkával kapcsolatos kommunikációt.

A csapatmunka, a belső kommunikáció és a hatékony munkavégzés elengedhetetlenek nem csak egy nagyvállalat, de egy szabadúszó/vállalkozó életében is.

A fenti applikációk használata segít a mindennapos feladatok eredményes kezelésében.

Használd őket bátran!

A cikksorozat következő részében pedig olyan alkalmazásokról olvashatsz, melyek a számlázásban és az időmérésben lesznek segítségedre! Ide kattintva éred el!

 

írta: Flóra, DLX MEDIA

Te is szeretnél csatlakozni a helyfüggetlen vállalkozókból és szabadúszóból álló közösségünkhöz? Csatlakozz és kövess minket, hogy legyen elég inspirációd a mindennapokra! >> Facebook, Instagram, YouTube