Az Azori-szigetek egy 9 szigetből álló szigetcsoport, mely Makaronézia részeként, az Atlanti-óceánban található. A cikkben végigvesszük a legfontosabb tudnivalókat: Azori-szigetek: hasznos tippek és látnivalók São Miguel szigetén.

Odaút

Magyarországról átszállással, Lisszabonon vagy Portón keresztül, továbbá közvetlenül Londonból, Boston, Toronto és Madeira, valamint Las Palmas felől érhetjük el. Hazánkból ehhez 3 repülőtársaság gépeit vehetjük igénybe, a foglaláshoz pedig a videóban extra tippet is kapsz.

Azori-szigetek időjárása

A sziget időjárását tekintve szinte állandó, kellemes tavaszra számíthatunk még akár januárban is. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lennének esős időszakok, ugyanakkor általában csupán 1-2 napig tart egy-egy esőzés, így bátran látogassunk el a szigetekre szezonon kívül is.

azori-szigetek

Azori-szigetek: São Miguel

Zoli segítségével most São Miguel szigetét ismerhetjük meg jobban, ami a szigetcsoport legnagyobb és egyben legkönnyebben elérhető tagja. Méreteit tekintve a mi Balatonunkkal vetekszik, így egy hét alatt kényelmesen bejárható. Azonban a kirándulásokhoz mindenképp érdemes autót bérelni, hiszen a tömegközlekedés Ponta Delgada városán kívül igen hektikus – ne ezen múljon az élmény milyensége.

Tippek autóbérléshez:

Szállás és szigettúra

Sokszor nem tudjuk eldönteni, hogyan is tervezzünk meg egy szigettúrát. Ebben az esetben kiindulópontnak talán az előbb is említett Ponta Delgada a legideálisabb, ahonnan aztán csillagtúrában járhatjuk be a szigetet. A városban található szállások – főleg szezonon kívül – igen kedvező áron is elérhetőek. Ne aggódj, ha az, amit kinéztél, nem az óvárosban helyezkedik el, hiszen a város gyalog is könnyen bejárható és séta közben egészen elképesztő parkokba is belefuthatsz

Kedvezmény és tippek szálláshoz:

Árak és fizetés

A vásárlás miatt szintén nem kell aggódnod, hiszen az árak nagyon hasonlóak a magyarországiakhoz, azonban a fizetésnél jó, ha készpénzzel is készülsz a bankkártya mellett, mert egyelőre nem mindenhol fogadják el az utóbbit.

azori-szigetek, utazás, tippek
fotó: Sylvain Cleymans, Unsplash

Látnivalók

São Miguel rengeteg látnivalóban bővelkedik. Bármerre is induljunk el a szigeten, csodára bukkanunk.

Az egyik ilyen kiemelkedő látványosság a Miradouro da Boca do Inferno, ami nem csupán háttérképként mutat majd tökéletesen a telefonunkon, de az átélt pillanat is örökre az emlékezetünkbe vésődik.

Emellett szinte kihagyhatatlan a kilátótól nem messze lévő Ponte Da Ferraria, ahol a vulkáni működés által feltörő forró és az óceán hideg vize találkozik.

És ha már a vulkáni működés, Furnasban pedig meg is kóstolhatjuk, milyen, amikor a vulkán forró vize készíti el az ételünk. Ebbe a különleges élménybe betekintést a beszámolón keresztül is nyerhetsz.

Ne hagyd ki!

További kérdéseid lennének? Nézd meg a videót, amiben sok egyéb hasznos információt is megtudhatsz, valamint, ha még mindig van, amiben bizonytalan vagy, írd meg itt kommentben és segítünk!

Jó utat kívánunk!