Görög Ádám nevét a legtöbb vállalkozás indítás előtt álló vagy az első lépéseket már megtett, de elakadt személy jól ismeri. Ádám ugyanis olyan önfejlesztő vállalkozást épít, aminek a legfontosabb küldetése, hogy azt a hihetetlen mennyiségű tudást, ami manapság az internetnek köszönhetően könnyen elérhető, ő egy csomagban tudja átadni másoknak.

Ádám története inspiráló lehet mindazoknak, akik vállalkozás indításán vagy karrierváltáson gondolkoznak.

A cikkben elolvashatjátok az interjú fő tanulságait!

görög ádám

Szinte mindenki azt hiszi a vállalkozásával kapcsolatban, hogy a TACIT név valamilyen szójáték, azonban ennek tisztázására gyorsan magyarázatot ad. Elmondja, hogy vannak az explicit és tacit tudások, melyek közül az előbbit tanítja az iskola, erre készítenek fel minket, viszont némi paradoxonként később, a felnőtt életünkben ezek az ismeretek bizony előnyt már nem adnak számunkra.

A tacit tudások ezzel szemben pedig azok, amiket meg kell érteni, el kell sajátítani.

Épp ezért aztán nagyon nehéz általános tanácsokat adni velük kapcsolatban. Ez nyilvánvalóan idegesíti is az embereket, ugyanakkor a tacit tudás arra adja meg leginkább a választ, hogy hogyan vezesd a saját életed.

Célja:

  • az önmotiválás,
  • a gyorsabb tanulás,
  • a kiváló kommunikáció.

Az évek alatt összegyűjtött tapasztalat alapján Görög Ádám úgy látja, a vállalkozásindítás területén csúcsosodott ki ez a fajta ismeret átadás, mely kifejezetten nehezen sajátítható el.

Az interjú során szó esik a halogatás, valamint a „mit gondolnak mások” kérdésekről, miközben némi betekintést kapunk Ádám múltjába is. Ez az egész történet 16 éves korában kezdődött, amikor is valami átkattant a fejében és az addig boldognak hitt élete kapcsán rájött, hogy inkább csupán kényelmes volt, mintsem boldog. Emellett nem igazán tud olyan emlékeket, jelentős momentumokat sem kiemelni, ami az életéhez adott volna – rávilágítva arra, hogy a kényelmes, bezárt élet bizony nem hoz magával maradandó emlékeket. Ez azóta megváltozott, aminek természetesen nagyon örül.

Ádám tisztában van azzal is, hogy ami kívülről látszik, nagyon csalogató és irigylésre méltó. Ugyanakkor ahhoz, hogy valaki idáig eljusson hatalmas önkontroll és bizony sok áldozat kell, amikor a saját vállalkozásodon dolgozol. Ennek köszönhetően azonban neki ma már nem kell semmit sem anyagi kényszerből csinálnia, mely által azt is látja, hogyan tud ez a fajta kényszermentesség inspirálni, ötleteket adni.

„Nem kell mindenkinek vállalkozónak lenni, de mindenkinek rendelkeznie kell bizonyos vállalkozói képességekkel.”

– vallja.

Árnyalva azt az elképzelést, miszerint a vállalkozói létet bárki meg tudja valósítani. Ugyanakkor, ha valaki mégis amellett dönt, hogy kipróbálja magát, nagyon fontos, hogy az adott személy segítséget kérjen a vállalkozása indítása során és hosszútávú szemlélettel kezdjen bele. Ellenkező esetben rövid időn belül bukás lehet a lelkesedés vége.

Arra pedig, hogy sokan a tini, egyetemista éveiket tartják a legszebbnek, csak ennyit mond:

„Nekem mindig a következő évem lesz a legszebb évem – vagy legalábbis mindig erre fogok törekedni!”

Az interjú részei:

  • Rövid vagy hosszú távon gondolkodni éri meg jobban?
  • Miben segít, ha videókat készítünk, azon keresztül is kommunikálunk?
  • Mi az a top 3 hiba, amire visszavezethetőek a vállalkozói problémák?
  • Mit adott Ádámnak az utazás?
  • Itthon vagy külföldön vállalkozzunk?
  • Miért fontos, hogy egy adott dologra helyezzük a fókuszt?

Hasznos linkek:

További Üzlet és Utazás interjúk: