A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága örömmel jelenti be, hogy Magyarország és Ciprus oltásügyi megállapodásának értelmében Ciprusba történő beutazáskor az ország elfogadja a magyar utasok védettségi igazolványát, bármelyik Magyarországon jóváhagyott vakcina esetében. A döntéssel ismét könnyen elérhető lett az utazni vágyók számára a gyönyörű szigetország és a WIZZ által úti célként jegyzett Lárnaka.

A festői tengerpartjáról és történelmi műemlékeiről híres város egyaránt kiváló úti cél a napsütötte mediterrán kikapcsolódás és a felfedező városnézés kedvelőinek. A nyugati és keleti világ találkozásánál egy igazi kulturális kuriózum található: a középkori templomok és mecsetek mellett a helység változatos múzeumaival, csodás kikötőjével és 25 kilométeres partszakaszával nyújt felejthetetlen emlékeket az odalátogatóknak.

A légitársaság egy évtizede, 2010 decemberétől repül Ciprusra, a tavaly megnyitott lárnakai bázis pedig új útvonalakkal szolgál a szigetország egyik legnépszerűbb városából.

Larnaka. Fotó: Wizz Air

A jogszabályok értelmében a Ciprusra vágyóknak regisztrálniuk kell az utazásuk előtt: a Cyprus Flight Plass platformján leadott igénylések során a beutazóknak fel kell tölteniük az oltottságot igazoló védettségi igazolványuk és oltási igazolásuk másolatát. Az ezután kapott visszaigazoló nyomtatvány – melyet kinyomtatva és mobiltelefonon egyaránt maguknál tarthatnak – feljogosítja őket a beutazásra és az ország beltéri helyein való tartózkodásra.

A lárnakai járatokra jegyek már foglalhatók a wizzair.com oldalon és a légitársaság mobilalkalmazásán. A WIZZ Flex szolgáltatás pedig továbbra is a nyári utazások elengedhetetlen biztosítéka lehet. A szolgáltatást a foglaláskor vehetik igénybe az utasok, így váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén lehetőségük nyílik arra, hogy átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra. Így nemcsak a nyári utazást lehet bebiztosítani, de a tervezés időszakában sem érheti meglepetés az utasokat.

 

ÚTVONAL JÁRATSŰRŰSÉG INDULÁS DÁTUMA VITELDÍJ*
BUDAPEST – LÁRNAKA  péntek, 2021. június 21-től hétfő, szerda, csütörtök, péntek, vasárnap 2021. június 11. 18 390 forinttól
DEBRECEN – LÁRNAKA június 20., június 27., június 30. 2021. június 20. 12 290 forinttól

 

 

A heti legjobb cikkek minden hétfő reggel a postafiókodban:

Kapcsolódó: