Unod az otthon szürke egyhangúságában töltött munkanapokat, viszont nem szívesen költenél százezreket a havi irodabérlésre? Akkor a közösségi irodák jelenthetik számodra az arany középútnak számító megoldást.

Hogyha szívesen próbálnád ki magad egy budapesti coworking irodában, a cikkben megmutatjuk a főváros legnépszerűbb helyeit, egyúttal a választáshoz is adunk néhány praktikus tippet.

Mi az a coworking iroda, és kiknek lehet a munkavégzés ideális helye?

A fogalom az amerikai üzleti életből származik, a jelentését pedig a „közösségi iroda” megnevezés adja vissza leginkább. A coworking nyitott irodai környezet, ahol egyazon térben egymástól független vállalkozók, szabadúszók és munkavállalók dolgozhatnak.

Az irodabérlés újhullámos és költséghatékony módja. Egy coworking bérlet áráért cserébe fix vagy flexibilis asztalt bérelhetsz, ahol tetszés szerint dolgozhatsz a laptopodon. Az internet- és tárgyalóhasználat, a nyomtatás, illetve a kávé és víz fogyasztásának lehetősége a legtöbb helyen szintén a csomag része.

A közösségi irodák a belvárosi elhelyezkedésük miatt ráadásul könnyen meg is közelíthetők. A nyitott tér, illetve szellemiség pedig az ismerkedésre és tapasztalatcserére kínál kedvező lehetőséget.

A zavartalan munkavégzést támogató coworking irodák Budapesten

Korszerűen felszerelt, barátságos és könnyen megközelíthető munkaállomást keresel a fővárosban? Az alábbiakban összeszedtük neked a legnépszerűbb budapesti coworking irodákat, és dióhéjban be is mutatjuk őket:

Közösségi iroda, startup-központ, hangulatos kávézóval és bárral megspékelve, közvetlenül a Corvin-negyed szomszédságában. A tágas beltér és a természetes fények kellemes miliőt teremtenek, a privát meetingekhez pedig dedikált tárgyalók állnak rendelkezésre. Ráadásul bérelhető podcast stúdió is működik az épületen belül.

Cím: 1091 Budapest, Üllői út 55.

Weboldal: https://www.hub55.hu/


A belváros nyüzsgő forgatagának kellős közepén, egész pontosan a Király utca Deák térhez közeli részén várja a kisebb startupokat és egyéni vállalkozókat. A modern hangulat és a földszint elképesztő növényvilága kapásból magával ragadja az ide érkezőt. Persze ez nem véletlen, hiszen a HubHub elismert helyi építészek és dizájnerek keze munkáját dicsérik.

A HubHub egy olyan közösségi munkatér, amelyben flexibilis és fix munkaállomások, illetve akár 20 személyes privát irodák bérlésére is lehetőség van. A dinamikusan kialakított tereken túl startup-okkal, kis-és nagyvállalatokkal, egyetemekkel, helyi szervezetekkel és innovatív vállalkozókkal kialakított partnerségek révén támogatja a fejlődésben a közösség tagjait.

A HubHub tereiben startupok, kezdő vállalkozások és a hosszabb múltra visszatekintő, tapasztaltabb cégek egymás szomszédságában dolgoznak, így a helyszín és a közösségi tevékenységek adta kapcsolódásuk lehetővé teszi, hogy a tehetségek egy támogató ökoszisztémában, egymást segítve és inspirálva növekedhessenek. A térben számos meeting szoba és rendezvényterem is megtalálható, melyek nem csak a tagok, de külsős bérlők számára is elérhetőek. A HubHub közösségi iroda 5 országban van jelen, és tagjai számára mindbe belépést biztosít, mindössze egy tagsággal.

Cím: 1061 Budapest, Király u. 26.

Weboldal: https://www.hubhub.com/hu/budapest-kiraly-26/


A Kaptár esetében szintén kiemelendő a központi lokáció, a Deák Ferenc tér innen tényleg csak egy kőhajításnyira van. Az alkalmi coworking, a rendszeres tagság és a tárgyaló bérlés lehetősége mellett székhelyszolgáltatást is kínálnak. A Kaptár híresen pezsgő közösségi élete pedig extra hívószó lehet a tudatos kapcsolatépítők számára.

Pénztárcabarát coworking iroda szintén belvárosi lokációval, a Jászai Mari téren. A nyitott irodatér bérelhető munkaállomásain túl a KUBIK zárható, bútorozott irodák igénybevételére is lehetőséget biztosít. Utóbbi értelemszerűen induló startupok és kisebb csapatok számára ideális.

  • UP Center

Újbuda szívében, a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér között félúton találod meg. A coworking mellett az UP Center szakmai hátteret, tapasztalatot, infrastruktúrát biztosítva induló vállalkozások inkubátoraként is segít. A podcastek és online videók készítéséhez pedig profi stúdió is rendelkezésre áll.

A coworking mozgalom és életérzés első magyarországi úttörői. A Loffice már 2009 óta biztosít professzionális helyszínt a helyfüggetlen munkavégzéshez. A nemzetközi háttéren túl az „annyit fizetsz, amennyit használsz” elszámolás is mellettük szól. A használat-alapú bérleti lehetőség a pénztárcabarát jellegen túl az ökológiai lábnyom csökkentését is segíti közvetetten.

Közvetlenül a Ferenciek terén találod, ráadásul a coworking szekció ablakai is közvetlenül a dunai panorámával színesített Ferenciek tere nyüzsgő forgatagát tárják eléd. Az Impact Hub a szokásos csomag mellett a webinarok és online meetingek minőségi lebonyolítását dedikált stúdiók bérlési lehetőségével támogatja.

Instant tippek a coworking irodát választáshoz

Körbe néztél a budapesti coworking irodák weboldalán, és többe helyen is el tudnád képzelni magad munka közben? Akkor a legjobb, ha egyesével kipróbálod mindegyiket.

Ugyanis a legtöbb közösségi iroda ingyenes próbanapot biztosít a kipróbálás jegyében. Egyszerűen foglalj egy időpontot a szimpatikusnak vélt coworking irodákban, és dolgozz náluk egy teljes napon át.

Aztán összeveted a tapasztalataid, és ráérsz ez alapján dönteni. Ha tutira akarsz menni, akkor kérdezz körbe az ismerősöknél is. Elvégre könnyebben mehet az akklimatizáció, ha kapásból lesz kihez szólnod.

 

kapcsolódó:

Szeretnéd a heti legjobb cikkeket e-mailen is megkapni?