Hogyan vidd ki az irodádat a kertbe úgy, hogy még az ingatlan értékét is növelheted vele? Nézzük, hogy alakíthatsz ki nagyobb teret a járvány alatt a munkád számára, amelyből a vállalkozásod is profitálhat. A kerti iroda sok előnnyel jár a kisvállalkozók és távmunkában dolgozók számára.

Mi az a kerti iroda?

Gyakran nevezik elegáns fészernek. Általában a hátsó kertben helyezik el, távol a fő ház zavaró tényezőitől. Kényelmes, biztonságos, és professzionális munkaterületet hoznak létre, amely sokféle foglalkozáshoz alkalmas.

A kerti irodák mindenféle formában és méretben kaphatók, érdemes leszűkíteni a nekünk tetsző design elemekre, amelyek praktikusak is. Mivel egy kisebb helyről van szó, a vállalkozásunk számára szükséges dolgokkal rendezzük be.

A vásárlás előtt mindig érdemes meglátogatni egy kerti irodát, ez világos képet ad az épület minőségéről és hangulatáról. Számos beszállítónál van lehetőség az előzetes megtekintésre, egyeztetés alapján.

Home Office – szigetelt kerti faház. Forrás: tamasfahaz.hu

Egy kerti irodából kapcsolatba léphetsz a világgal

A mai modern technológiával a világ bármelyik részével tudsz kapcsolódni a kerted végéből, így dolgozni is. Ez lehetővé teszi sok kerti irodai dolgozónak, hogy kihagyd a napi ingázást, és ha nem is teljes munkaidőben, de akár heti egy napot a kertedből dolgozol, körbevéve magad természettel.

A kerti iroda nem csak azoknak megoldás, akik távmunkában dolgoznak, ma már számos kisvállalkozást működtetnek egy ilyen, otthon felépített helyiségből. A kerti iroda számos előnnyel jár, mint egy kisvállalkozás helyisége, gyakran ellensúlyozható adóval, és sok esetben visszaigényelhető. Az adó- és áfakedvezményekkel kapcsolatban kérjük, hogy vedd fel a könyvelőddel a kapcsolatot, aki további információval tud ellátni.

Már Magyarországon is elérhető.

Nem vagy egy szobára limitálva

Növekvő trend mutatkozik abban, hogy a kerti irodákhoz újabb szobákat adnak hozzá. Ha a konyha és fürdő helyiségeket is kialakítjuk, kapunk egy önállóan működni képes kisházat. Ez nem csak azt jelenti, hogy a növekvő vállalkozásod számára kínál nagyobb teret, de ha a munkatársaidat áthívnád az otthoni irodádba dolgozni, ott minden rendelkezésetekre állna ahhoz, hogy irodaként funkcionáljatok, illetve egyértelmű lenne a munka és magánélet közötti választék.

Home Office – szigetelt kerti faház. Forrás: tamasfahaz.hu

Használhatod egész évben

Sokan attól tartanak, hogy a kerti iroda olyan lesz mint egy nyaraló, és télire újabb megoldással kell előállni. Azonban a kerti irodák szigeteléssel vannak ellátva, és gyakran rendelkeznek fűtőberendezéssel, tehát egész évben használhatóak.

Ha otthonról dolgozol, egy kerti iroda szuper ötlet lehet arra, hogy el tudd választani a magánéletet és a munkát, illetve egy kicsit kiszakadj a megszokott irodai közegből és létrehozd a saját teredet, ahol kényelmesen eltöltheted a munkaidődet, úgy rendezed be, ahogy szeretnéd, és még a munkatársaidat is vendégül tudod látni egy komfortosabb, barátibb közegben.

Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a kerti iroda vásárlása jóval kedvezőbb megoldás, mint egy irodahelyiség bérlése és az ingázással járó költségek. Az összértékben érdemes gondolkodni.

Horváth Viktória, wonderbug.hu

Borítókép: Gian Paolo Aliatis / Unsplash

Kapcsolódó: