Új online üzleti beszélgetős sorozat indult, melyben olyan vendégek mesélik el őszinte történetüket, akik számos területen szintet léptek már az életükben. Inspiráló történetek és gyakorlati lépések bemutatására vállalkozik az új podcast, melynek célja, hogy segítsen azoknak, akiknek fontos az önfejlesztés, az élethosszig tartó tanulás.


A „Podcast” szó az iPod (az Apple korábbi zenelejátszója) és a broadcast (jelentése: közvetít, sugároz) szavak összeolvadásából keletkezett. Egy olyan hanganyagot jelent, amit készítője online csatornákon, az interneten tesz közzé. A podcast hasonlít egy rendszeresen jelentkező tematikus rádióműsorra, de mivel az egyes epizódok online érhetőek el, a tartalmat bármikor, a saját időbeosztásunk szerint fogyaszthatjuk. Így nem vagyunk műsoridőhöz kötve, nem csúszunk le egy részről sem.

Ma már azt is mondhatjuk, hogy a podcast az új blog. Egy podcastba sokkal jobban bele tudják tenni a szereplők és a házigazdák a személyiségüket, nem annyira személytelen, mint egy írott szöveg.  Bővebb kifejtésre ad lehetőséget, mint egy blog, de mégsem annyira bonyolult és költséges, mint egy videó felvétele, ráadásul nem feszélyezi a vendégeket kamera. Így mondhatni, hogy a podcast az arany középút. 

 

A Szintlépés Podcast házigazdái

A Szintlépés podcast alapítói és házigazdái Dallos Zoltán és Bolya Imre. Mindketten vállalkozók, akik az alkalmazotti létből váltottak és léptek át a vállalkozói világba. Céljuk, hogy olyan kiemelkedő sikereket elért emberekkel készítsenek interjúkat, akik szintet léptek a saját területükön és ezért tanulni lehet tőlük. Fontos, hogy nem csak az üzleti világ szereplői kapnak majd meghívást a podcastba, hanem olyan vendégek is, akik más területen léptek szintet az életükben, legyen szó akár sportról, tudományról, egészségről. De emellett természetesen olyan üzleti témákat is érintenek majd, mint karrier, vállalkozás, önismeret, marketing, produktivitás – minden, ami érdekelheti a hallgatókat.

A tervek szerint a sorozatban kéthetente jelennek majd meg az új adások.

Dallos Zoltán szintlépés podcast

Dallos Zoltán marketing szakértő, az Alkalmazottból Vállalkozó című könyv szerzője. Négy éve indította Youtube csatornáját, melyen azóta több száz videó jelent meg, köztük interjúk sikeres emberekkel, praktikus online marketing tanácsokkal és utazási beszámolókkal.

 

Bolya Imre Szintlépés Podcast

Bolya Imre nyilvános beszéd tréner, üzleti coach, Karizmatikus Előadó tréning sorozata keretében segít vezetőknek, szakértőknek, vállalkozóknak magabiztosabbá válni a színpadon és a mindennapokban. Nemrég jelent meg az első könyve Karizma – 12+1 inspiráló előadó, 12+1 tanulható stratégia címmel. 

 

Az első rész


Az első rész már elérhető, melyben a két műsorvezető mutatkozik be és mutatja be a podcast előkészítésének és indításának folyamatát. Az őszinte és közvetlen hangulatú beszélgetésből kiderülnek a Szintlépés podcast születésének miértjei:

  • „Rengeteget lehet tanulni más emberek történeteiből, sikereiből és kudarcaiból.”
  • „A beszélgetések célja, hogy az inspiráció mellett gyakorlati módszereket és akár azonnal alkalmazható lépéseket is bemutassunk.”

“A kész jobb, mint a tökéletes!”

Az első részben már el is hangzik egy fontos gyakorlati tanács: “A kész jobb, mint a tökéletes”.  A fejlődés legfőbb gátja és a halogatás oka sokszor a túlzott tökéletességre való törekvés. „Még nem kezdem el a podcastom, mert még nincs meg a profi mikrofonom.”  „Még nem hozom nyilvánosságra a honlapom, mert még nincs meg hozzá minden tartalom.” Pedig lehet, hogy objektíven nézve már az elkészült állapottal is egy átlag feletti minőséget hozunk. Félünk a külvilág ítéletétől. És ez megakadályoz minket abban, hogy kitegyük az elég jót, a 85-90%-os készültségi projektet a külvilág elé, miközben akkor kapnánk visszajelzéseket és azokból tudnánk fejlődni.

TIPP: Lépj szintet, tegyél meg ma egy gyakorlati lépést a kész felé (és ne a tökéletes felé)!

 

Hallgass bele az első részbe a Spotify-on vagy a Youtube-on!
Ha szeretnél naprakész lenni az új részekről, kövesd a podcast facebook oldalát!

SZINTLÉPÉS Podcast