A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága kiérdemelte a legfenntarthatóbb európai légitársaság címet a Sustainalytics besorolása alapján.

A Sustainalytics strukturált, objektív és átlátható módszertan alapján értékeli a vállalatok képességét a kockázatok mérséklésével és a lehetőségek kihasználásával kapcsolatban. A kockázati besorolás azt mutatja, egy vállalat mennyire kezeli proaktívan az üzleti tevékenysége szempontjából lényeges környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) kérdéseket.

A Wizz Air az elmúlt évben jelentősen javított fenntarthatósági besorolásán, melynek köszönhetően az európai légitársaságok közül a legjobb minősítést kapta.

Wizz Air Cabin Crew. Forrás: Wizz Air

De nem csak ez az elismerés bizonyítja a Wizz Air fenntarthatósággal kapcsolatban tett tudatos törekvéseinek eredményét: a légitársaság a versenytársai közül a legalacsonyabb ökológiai lábnyommal rendelkezik a kontinensen (utaskilométerre számítva), és a döntéseknek köszönhetően pénzügyileg is stabil tudott maradni az elmúlt 24 hónap során. Emellett 30 vadonatúj repülőgéppel bővítette modern flottáját, és a légitársaságok között elsőként állította vissza pilótái és légi személyzete számára a világjárvány előtti fizetéseket, miközben 1000 fő számára új munkahelyet is teremtett. A 18 új bázis megnyitása és a több mint 300 új útvonal bevezetése szintén azt bizonyítja, hogy a Wizz Air üzleti tevékenysége fenntartható és sikeres, ami támogatja a légitársaságot abban, hogy az évtized végére megháromszorozza méretét és 20 000 alkalmazottal, valamint 500 repülőgéppel rendelkezzen.

A Sustainalytics szakmai teljesítménnyel kapcsolatos felmérése ugyancsak mélyreható elemzést biztosít a vállalat ESG erősségeiről és gyengeségeiről versenytársaihoz és az iparági tendenciához képest.

„Büszkék vagyunk, hogy újabb területen lehetünk piacvezetők, ez a rangos elismerés ugyanis alátámasztja a Wizz Air fenntarthatósági erőfeszítéseit” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. – „A legfenntarthatóbb európai légitársaságnak járó elismerés tovább erősíti a lépéseink fontosságát, és motivációt szolgáltat nekünk abban, hogy továbbra is kiemelt figyelmet fordítsunk légitársaságunk folyamatos fejlesztésére. Szeretnék köszönetet mondani valamennyi kollégámnak, akik fáradhatatlanul dolgoznak minden nap azon, hogy a Wizz Air legyen Európa legjobb légitársasága. Elkötelezettek vagyunk, hogy 2022-ben és a jövőben is példamutatóan vezessük az iparágat.”

 

Borítókép: Wizz Air

A heti legjobb cikkek minden hétfő reggel a postafiókodban:

Kapcsolódó: