A Wizz Air Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emírségek legújabb nemzetközi légitársaga megerősítette, hogy Athén lesz az első úti célja, ahova 2021. január 15-én indulnak járatok az Abu-Dzabi Nemzetközi Repülőtérről. Jegyek pedig már 129 emirátusi dirhamtól* foglalhatók a wizzair.com oldalon vagy a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül.

A légitársaság 2021. február 4-től Theszalonikibe is indít járatokat Abu-Dzhabiból, melyekre 149 emirátusi dirhamtól* foglalhatók jegyek.

“Az Abu-Dzabi rajongóknak már nem kell sokat várniuk az alacsony viteldíjainkra. 2021. január 15-től megérkezik a légi közlekedés új modellje Abu-Dzabiba, amely új lehetőségeket és új versenyt kínál, demonstrálva a jövő évre vonatkozó bizakodó kilátásainkat.

Az Abu-Dzabiból induló útvonalhálózatunk rohamosan fog bővülni, ahogy a tervezett úti céljaink felkerülnek a »zöld országok« listájára. A kormány és helyi üzleti partnereink támogatásának köszönhetően teljesen felkészültünk. Megvan a repülőgép, a legénység, a partnerek, és készen állunk a repülésre. 

Várakozással tekintünk az új utazási szegmens kiépítésére ezen a fontos piacon” – mondta el Kees Van Schaick, of Wizz Air Abu Dhabi ügyvezető igazgatója.

A Wizz Air Abu Dhabi az ADQ és a Wizz Air Holdings Plc. közös vállalkozása.

Wizz Air Abu Dhabi, az Egyesült Arab E mírségek legújabb
nemzetközi légitársaga.Forrás: Wizz Air

Az eredetileg bejelentett útvonalhálózat része Alexandria, Kutaiszi, Lárnaka, Odessza és Jereván is. Ezekbe a városokba akkor indulnak majd a járatok, amikor az adott úti cél felkerül a „zöld országok” listájára. A hálózat további úticélokkal is bővülni fog, ahogy a légitársaság bővíti az Abu-Dzabiban található flottáját az elkövetkező hónapokban.

A vadonatúj Airbus A321neo repülőgépekből álló flottával a régióban jelenlévő versenytársakhoz képest a Wizz Air Abu Dhabinak lesz a legkisebb ökológiai lábnyoma.

A Wizz Air fokozott egészségügyi óvintézkedéseket vezetett be, mellyel célja védeni utasait és személyzetét. Az új fedélzeti protokoll részeként a repülés ideje alatt az utasok és a személyzet számára egyaránt kötelező az arcmaszk viselete, továbbá a személyzet számára a gumikesztyű használata is előírt. A WIZZ szigorú napi tisztítási ütemtervét követően az éjszakai órákban vírusölő eljárással fertőtlenítik a repülőgépeket. Az utasok a fedélzetre lépés pillanatában fertőtlenítő törlőkendőt kapnak, valamint a fedélzeti magazinokat a légitársaság eltávolította, hogy ezzel is csökkentse az esetleges fertőzés esélyét és az utazás közben intézett vásárlás a lehetőségek szerint érintős fizetéssel történik.

Az utasokat a Wizz Air arra kéri, hogy kövessék a helyi egészségügyi hatóságok által bevezetett fizikai távolságtartásra vonatkozó intézkedéseket, valamint javasolja, hogy az utasok online végezzék el az utazás előtti vásárlásokat (pl.: feladott csomag, WIZZ Priority, Fast Track), ezzel minimálisra csökkentve a felesleges fizikai kapcsolatot a repülőtéren is. Az alábbi linken megtalálható a Wizz Air új egészségügyi és biztonsági előírásait bemutató videója.

Budapest, 2020. december 30.

Kapcsolódó: