A vállalkozók olyan emberek, akik fáradhatatlanul dolgoznak álmaik megvalósításán. Egy vállalkozás mellett, főleg ha azt szenvedélyből csinálják, kevés idejük juthat másfajta elfoglaltságra, így az ajándékozás is fejtörést okozhat. Összeszedtünk néhány ajándék ötletet vállalkozók számára, hogy a karácsony utolsó hajrájában inspirációt adjon.

Van olyan ismerősöd, akiről tudod, hogy állandóan egy új ötleten töri a fejét, amivel fejleszthetné a vállalkozását? Ha fontos számodra, hogy támogasd őt a vállalkozásban való kiteljesedésben, itt van néhány ötlet, aminek a karácsonyfa alatt is hasznát veheti.

A fogyasztói társadalomban karácsonykor hajlamosak vagyunk azt érezni, hogy ajándékot kell vennünk, hogy ezáltal mutassuk ki a szeretetünket a családunk, a barátaink felé. Ezt lehet okosan, tudatosan is csinálni. Elég egy ajándék, amiben minden benne van. A szeretetünk a másik iránt, a törődés, és még hasznára is válik.

Tudatosság, tervezés, fejlődés. Ezek egy vállalkozó és a vállalkozása számára is fontos kulcsszavak. Ezek mentén építettünk fel egy ajándék ötletekből álló listát.

 

  1. Ha szeretnéd megtenni az első lépést a vállalkozásod felé

Képzeled, hogy ott ülsz a fa alatt. Miközben számot vetsz az idei évről, azon gondolkozol, hogy majd jövőre sikerül? Miért vársz addig? Lépd át a belső gátakat! Te is vágysz arra, hogy vállalkozóként végre megvalósítsd a régóta dédelgetett álmaidat és a saját lábadra állj? Szeretnéd, de nem tudod, hogy kezdj bele? Akkor ez a könyv Neked való. További motivációért keresd fel az Alkalmazottból vállalkozó oldalát és inspirálódj!

Alkalmazottból Vállalkozó könyv

2. Hogyan fejlesztik és építik fel az álmaikat a vállalkozók?

Újra eljött az év vége, ráadásul most egy több szempontból is különleges, újdonságokkal teli évet zárunk. Vállalkozóként nem csak év végén fontos a tervezés. A stratégiaalkotás segít a kritikus döntések meghozatalában. Az üzleti terv elsődleges célja pedig az álmok rendszerezett leirata. Ahhoz, hogy a nagy álmokat kis lépésekben is lásd, le kell ülnöd, hogy végiggondold, mi a célod, mit szeretnél elérni mindezzel?

A tervezést érdemes több szinten is megvizsgálni, és a szakmabeli életünk mellett megvizsgálni, a magánéletünk miként van a vállalkozásunkra hatással. A Tudatos Tervezővel egy három hónapos tréninget veszel a kezedbe. Amennyiben úgy érzed, hogy a terveid nem alakulnak megfelelően, tarts önvizsgálatot.

December 31-ig ha a vásárlásnál beírod az UZLETESUTAZAS15 kódot, 15% kedvezményben részesülsz.

3. Szeretnél hatni az emberekre?

Bolya Imre erősen vallja, hogy senki sem születik karizmatikus előadónak, de a megfelelő gyakorlással azzá válthatunk. Mitől lesz egy előadás unalmas? És miért probléma, ha esetleg Te is így adsz elő? Az előadásod nem csak magadról, hanem a vállalkozásodról is szól. Vezetőként kevésbé tudnak rád felnézni, ha nem tudod motiválni a hallgatóságot, legyen az a közönséged vagy a munkatársaid. Szabadulj meg a lámpaláztól és legyél Te is egy olyan előadó, aki fenntartja a közönsége figyelmét. Ha szeretnél hatni az emberekre, olvasd el Bolya Imre könyvét, hogy Te is karizmatikus előadóvá válj.

Bolya Imre és Dallos Zoltán. Forrás: Üzlet&Utazás

4. Mastermind csoportok ereje

A mastermind csoportok és a mentori támogatás hatására a vállalkozások exponenciális növekedésnek indulnak. Ha van, akivel megoszthatod az elakadásaidat, ha van, aki tud segíteni, sokkal gyorsabban fogsz fejlődni. Te is, és a vállalkozásod is. Ha többen vagyunk, messzebbre vagyunk képesek eljutni.

Annak az 5 embernek az átlaga vagy, akikkel a legtöbb időt töltöd.

Most bekerülhetsz egy támogató közösségbe, akik önzetlenül, egymást segítve és motiválva, proaktívan törnek előre a céljaik felé. A Mentor Club baráti kapcsolódások is alakulnak a közös ötletelések, a közös munka által. Gyere, csatlakozz közénk Te is!

5. Tűzz ki célokat és mérd magad

“Ez nem egy új nap. Ez egy új lehetőség.”

Ez az első lépés egy olyan edzésprogram kialakításához. Találj ki egy célt, amelyet el akarsz érni és ragaszkodj hozzá! Bármi is legyen a célod, néhány kiló leadása, izomnövelés vagy a rendszeres sport meghonosítása a rutinodban, hozz egy döntést és tartsd mellette amagad. Gondolj rá úgy, mint egy csillag az égen, amely az utadon tart, amelyhez fordulhatsz, ha motivációt keresel. A teljesítményed méréséhez érdemes használnod okosórát, így az adatokkal nem neked kell majd foglalkoznod.

Luigi Estuye Lucreative / Unsplash

+ 1. A hétköznapok kiegészítői

Hatékonyabb úgy értékelni az évet, hogy nem egy üres papír fölött ülünk, hanem célzott kérdéseken megyünk végig. Így született meg a Yearpreneur, a tudatos kisvállalkozók évtervezője. A Yearpreneur kimondottan kisvállalkozókra szabott, a vállalkozói viselkedést, a vállalkozói döntéseket, a vállalkozói szokásokat vizsgálja. Érdekesség, hogy a tervezés során rámutat az erősségeink mellett a hiányosságainkra is.

YearPreneur

A home office sokakat váratlanul ért. Néhányunknak talán azóta sem volt még ideje, hogy kialakítson magának az otthonán belül egy irodát, ahol tud olyan hatékonyan dolgozni, mintha elmennie a külső munkahelyére. Itt gondolhatunk olyan használati tárgyakra, mint a laptophoz csatlakoztatható egér, egy nyomtató vagy akár a kedvenc kávé beszerzése.

Ma már akarva, akaratlanul is többször jelenünk meg a kamera előtt. Március óta robbanásszerűen nőtt a kereslet azon ékszerek iránt, amelyek a kamerán látszódnak, amelynek az lehet az oka, hogy nagyon sokan dolgoznak home office-ban. Most már webáruházakból is rendelhetünk ékszereket, karórákat, amelyek a személyes márkánkat erősítve a megbeszéléseink során továbbra is azt fogják mutatni, hogy bármelyik pillanatban kész vagyunk lebonyolítani egy üzletet.

Egy vállalkozó, aki vlogolással is foglalkozik, mindig örül egy új kiegészítőnek. Teljesebbé teheted a vlogos élményt azáltal, ha például egy körlámpát ajándékozol. A többszínű megvilágítás élénk színeket teremt, ezzel a képek és a videók minőségét is javítja.

 

Légy kreatív! Az ajándékozás mindig erről szól.

 

Kellemes Ünnepeket!

Horváth Viktória, wonderbug.hu

 

 

Kapcsolódó: