Szülinapos szabadnap, lombikprogram-támogatás, CSR programok és rugalmas munkavégzés – mások mellett ezek miatt nyerte el 2020-ban Az Év Családbarát Vállalata díjat kisvállalati kategóriában a Barta Autó 2000 Kft. A 24 főt foglalkoztató autókereskedelmi cég arra is külön odafigyel, hogy támogassa a férfiak családi szerepét, mégis a vidám légkör megteremtése az elsődleges náluk.

A Barta Autó 2000 Kft. nyerte az Év Családbarát Vállalata 2020 országos címét kisvállalat kategóriában. Az autókereskedelmi cég idén indult először a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pályázatán, s ezért is volt nagy meglepetés számukra, hogy több mint száz induló közül egyből megkapták a legjobbnak járó elismerést.

„Családi vállalkozásként számunkra természetes, hogy olyan légkört teremtünk, ahová mindenki örömmel jár dolgozni. Mottónk, hogy egy jó munkahelyen vidáman telik a nap, és ezt komolyan is gondoljuk” – kezdte Barta József, a cég tulajdonosa.

Forrás: Barta Autó

Összeegyeztetni az alkotómunkát és a családi életet

Mint a Barta Autó mottójából is kiderül, a cégnél arra törekszenek, hogy a derűs hangulat végig kísérje mindennapjaikat. A cég már két válságot is átvészelt sikeresen, s véleményük szerint nagy szerepet játszott ebben az a pozitív hozzáállás, mely a legnehezebb időkben is támaszt nyújtott kis 24 fős csapatnak.

Családbarát stratégiájuk legfontosabb célja a családi élet és az alkotómunka összeegyeztetése. Éppen ezért extra születésnapos munkaidő kedvezményt vezettek be, valamint támogatják a kollégák lombikprogramon való részvételét, a rugalmas munkaidőt, az otthoni munkavégzést és a munkakörmegosztást. Emellett segítik azokat a kollégákat, akik idős hozzátartozóikat ápolják és külön figyelnek a női karrier és a férfiak családi szerepének támogatására. Rendszeresen szerveznek családi napokat, és abból sem csinálnak problémát, ha valaki épp a gyerekével együtt megy dolgozni. Gazdag CSR programjuk van, mások mellett kórházat is támogatnak adományokkal.

Baba mellől, otthonról dolgozni


A cégnél osztoznak a dolgozóink életében bekövetkezett pozitív események (házasságkötés, gyermekáldás, eljegyzés) örömeiben és igyekeznek minden ilyet megünnepelni. Legutóbb például épp Dr. Barta Anita autójogász és menedzser kisbabájának érkezését ünnepelték így októberben.

A baba születésével nem szerettem volna kiesni a munkából, ezért már a szülés utáni első héten elkezdtem dolgozni részmunkaidőben. Online és telefonon sok feladatot el tudok intézni, s bár még csak 5 hetes a kicsi, rövid személyes meetingeken is részt vettem. Mindezt nagyban támogatja a saját felhőalapú vállalatirányítási rendszerünk, aminek segítségével szinte úgy érzem magam, mintha az irodában ülnék” – mondta Anita.

Forrás: Barta Autó

Szerelem a munkahelyen


Érdekesség, hogy a két generációs családi vállalkozás dolgozói között is sokszor szövődik szerelem.

„Hosszan tudnám sorolni azokat a párokat, akik nálunk ismerkedtek meg egymással. Több házasság és három kisbaba is született már ezekből a kapcsolatokból. Annak pedig külön örülünk, hogy ezek a szerelmek még mindig tartanak és eddig egyetlen válás sem volt – lehet, hogy garancia vagyunk a jó házasságra” – tette hozzá viccesen Dr. Barta Anita.

A 2013-ban alapított Év Családbarát Vállalata-díjjal azon kis-, közép- és nagyvállalatokat díjazták, amelyek sokat tesznek a családbarát szemlélet szervezetükön belüli elindulásáért, terjedéséért és fejlődésért, ezzel segítve a munkavállalóik körében a kívánt gyermekek megszületésének lehetőségét. A díjátadó idei fővédnöke Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter volt.

 

Kapcsolódó: