Az év elején a kölcsönzött munkavállalók száma mintegy 180 ezer volt Magyarországon, számuk áprilisban a koronavírus-járvány miatt 120 ezerre csökkent, augusztustól azonban ismét megnőtt a kölcsönzött munkaerő iránti igény, így számuk az év végére elérheti akár a 200 ezret is – mondta a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) elnöke csütörtökön az MTI-nek.

Dénes Rajmund Roland hozzátette: az ágazatokat tekintve a legnagyobb mértékű változás a bank, pénzügyi és az energia, közmű szektorban, valamint a logisztika, raktározás területén történt a kölcsönzött munkavállalók terén.

A szövetség által az MTI-nek eljutatott közlemény szerint a kölcsönzött munkavállalók toborzásánál az online hirdetések a leghatékonyabbak, szórólappal és a nyomtatott sajtó segítségével főként a betanított és a szakmunka népszerűsíthető.

Campaign Creators / Unsplash

A kölcsönzött munkavállalók közül a betanított munkásokat, irodai asszisztenseket és call center munkatársakat szinte azonnal, szakmunkásokat 2-3 hét alatt tudnak találni, a mérnökök és az informatikusok felkutatásához azonban ennél több időre van szükség – olvasható az MMOSZ közleményében.

A szövetség 2010-ban alakult, 21 magyar tulajdonú HR szolgáltatóból és további hat támogató tagból áll, amelyek szintén magyar tulajdonú társaságok, így együttesen a piac kétharmadát fedik le.

Budapest, 2020. november 26., csütörtök

MTI

 

Kapcsolódó: