Itt a tavasz, a rendezvények pedig dübörögnek. Szinte nincs olyan hétköznap, de hétvége sem, amikor ne találnánk valami olyan eseményt, ami nekünk, szabadúszóknak és vállalkozóknak ne lenne érdekes és hasznos. Épphogy csak beléptünk a márciusi hónapba, de már számos utazási tippet kaptunk a Járatlan Utakon Fesztiválon, az Üzlet és Utazás X. előadásán pedig Domán Zsolttal kiszámoltuk a vállalkozásunkhoz szükséges profitot és Belme Ági elrepített minket Dél-Amerika gyönyörű tájaira. Most pedig jön a 2020-as tavaszi HVG Állásbörze, Magyarország legnagyobb karriereseménye, amit vállalkozóként sem érdemes kihagyni!

hvg állásbörze
HVG Állásbörze 2020. március 11-12.

Szabadúszóként vagy vállalkozóként (vagy vállalkozói tervekkel) joggal merülhet fel Benned a kérdés, hogy „Ugyan már mi közöm nekem ehhez?”.

A HVG Állásbörze azonban nem csak álláskeresőknek és a hagyományos karrierutat választóknak szól.

Szabadúszóként több területen is megtalálhatod a számításaidat egy ilyen rendezvényen! Mutatunk 3 dolgot, ami miatt érdemes megfontolnod a részvételt.

Építs kapcsolatokat, ismerkedj!

Ne feledd, hogy az állásbörzéken nem cégek vannak kint, hanem emberek! Akik nincsenek bebetonozva aktuális pozíciójukba, így, akár múltbéli tapasztalataikat, akár jövőbeli terveiket figyelembe véve is meglehet köztetek a kapcsolódás. Azt pedig magyaráznunk sem kell, hogy mekkora értéket képvisel az, ha a megfelelő időben találkozol a megfelelő emberrel. 

+1 tipp: A HVG Állásbörze profilodba az önéletrajzod helyett/mellett a portfóliódat is fel tudod tölteni! 

Miért fontos a kapcsolatépítés egy vállalkozó és szabadúszó életében? Illés Diánával, az ID&Partners fejvadász cég alapítójával ezt a témát jártuk körbe az Üzlet és Utazás Interjúban! Nézd meg ITT!

Vegyél részt inspiráló és hasznos programokon!

Akár alkalmazottként, akár vállalkozóként veszel részt a HVG Állásbörzén, biztosan találsz izgalmas és hasznos programokat, ráadásul mindezt ingyenesen!

  • Hogyan fejleszd tovább a networking stratégiádat annál, hogy azt várod, mikor hallgat el a másik fél?
  • Hogyan öltözködj, hogyan kommunikálj és használd az etikett szabályait, hogy a legtöbbet hozd ki magadból?
  • Hogyan kérdezz jól?

És ez csak néhány azokból a témákból, amelyeket érintenek a HVG Állásbörze előadói. 

+1 tipp: Március 12-én, csütörtökön 13 órától mi is ott leszünk az Üzlet és Utazás rendezvényeken megszokott szuper inspiráló előadásokkal! Találkozhatsz Tóth Gáborral (Tudatos Fiatalok Közössége), Valiskó Gyöngyivel (Magányos Bolyongó) és Dallos Zoltánnal (Üzlet és Utazás) is.

üzlet és utazás, hvg állásbörze
Az Üzlet és Utazás Extra előadói a HVG Állásbörzén

Szerezz új ügyfeleket!

Kérdezz sokat! Különösen a kisebb cégeknél jellemző, hogy a vezetők is kilátogatnak, így akár egy üzleti partnerség első lépcsője is lehet az állásbörze. De ha nem, arról akkor is tudsz érdeklődni, hogy miben erősek, hogyan látják az adott piac alakulását, mit tanultak az utóbbi időszakból.

+1 tipp: A cégeket felmérve akár még egy piaci rést is felfedezhetsz, ha tudod, hogy Te jobban/gyorsabban/stb. ki tudnál elégíteni valamilyen vásárlói igényt! 

 

Találkozzunk március 11-12-én a Papp László Budapest Sportarénában! A HVG Állásbörzén való részvétel ingyenes, csak regisztrálnod kell. Kattints ide, ha jönnél!

 

Te is szeretnél csatlakozni a helyfüggetlen vállalkozókból és szabadúszókból álló közösségünkhöz? Csatlakozz és kövess minket, hogy legyen elég inspirációd a mindennapokra! >> FacebookInstagramYouTube