Alkoss többet kevesebb idő alatt! 

Mindfulness Meditációval a nagyobb hatékonyságért

Manapság mindenhol azt halljuk, legyél hatékonyabb, mert egy felgyorsult világban élünk, amelyben a stressz mindennapi vendégünk. Azonban stresszes belső állapotban soha nem tudjuk kihozni magunkból a maximumot. Viszont ha tudatossá válunk, képesek leszünk stresszmentesen, kevesebb idő alatt, sokkal több dologgal végezni. Olvass tovább a megoldásért!

 

A Meditáció ereje

Mindenki tudja Freud óta, hogy az EGO-nak nagy szerepe van, abban, hogyan alakítjuk életünket és emiatt az események hogyan alakulnak körülöttünk. Mindenki a környezetünkben arra reagál, ahogy MI érezzük magunkat, ahogy MI a külvilág felé megnyilvánulunk. Minél inkább igyekszünk tudatosítani, hogy KIK vagyunk és MIT szeretnénk az életünkben, annál könnyebben érkeznek meg a kívánt események és vágyott dolgok a valóságban is. A napi meditáció gyakorlása sokat segíthet, hogy rendezd a gondolataidat, kapcsolódj önmagadhoz, egy elcsendesült állapotba kerülj, és ezáltal feltöltődj energiával.  Az elménk lecsendesítése nem arról szól, hogy megszűnünk, sokkal inkább arról, hogy elkezdünk valóban élni.

’’Csendesítsd el az elméd, hogy meghalld a lélek szavát”

Tudatosság, avagy jelen lenni a MOSTBAN

A tudatosság egy belső pszichológiai és spirituális tényező, amelynek létezésével már a 17. század óta foglalkoztak a tudósok és a filozófusok – így Descartes francia tudós is kutatta a test-lélek kapcsolatának fontosságát. Naponta kb. 60.000-70.000 ezer gondolat fut át a fejünkben és ennek a 80%-a általában régi, a régi gondolatok 80%- javarészt pedig negatív. Hogyan lehetnénk képesek ezt tudatosan írányítani? Szó esett már a meditációról, az elme lecsendesítéséről, ebben a részben pedig a gondolatok tudatos irányításáról, az elménk felett való uralkodásról lesz szó. Minden helyzetben szükségünk van egy nagyfokú tudatosságra, nem csak a munkák során, de magánéleti döntési helyzetekben is sok múlik azon, mikor milyen állapotban vagyunk. 

 

Conscious design / Unsplash

Képesek vagyunk-e kívülről tekinteni szituációkra, vagy érzelemből, sokszor indulatból reagálunk? A belső figyelem, a tudatosság az elménk fókuszáltságának eredménye, minél inkább figyelünk arra, hogyan érezzük magunkat bizonyos helyzetekben, annál közelebb vagyunk önmagunkhoz és tudunk helyes döntéseket és lépéseket tenni. 

Az egészség és a boldogság tudománya mindenkinek: Mindfulness az ÚJ szupererő!

Bizonyára Te is sokat hallottál már a Mindfulness jótékony hatásáról.

A mindfulness mindennapi gyakorlása segít javítani az életminőségünket minden területen, segíti a pihentető alvás kialakulását, csökkenti a szorongást és a depressziót. A Mindfulness fő célja, hogy a rohanó világunkat élhetővé tegyük, ezért alkalmazza az orvostudomány a stressz és a szorongás legyőzésére, a gyakorlott meditálók pedig a pozitív életszemlélet megteremtésére.

Tudtad, hogy ezzel a módszerrel nem csak a közérzeted javíthatod, de megsokszorozhatod a produktivitást is?

Ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el, napi min. 30 perc Mindfulness meditáció gyakorlása szükséges. Ennyi időt eltöltünk a különféle közösségi média oldalakon is céltalanul bóklászva, használjuk ezentúl ezt az időt arra, hogy a napunk 98%-ában sokkal hatékonyabbak legyünk. Jól hangzik, igaz?

 

 “Minden eddig elért eredményünk egy pillanatnyi döntéssel indult, hogy képesek vagyunk változtatni!’’

 

Hogyan fejleszd a produktivitást?

Léteznek azok az emberek, akik mindig előbb végeznek a feladatokkal mint mások, hamar és hatékonyan megoldják az előttük tornyosuló teendőket. Mégis hogyan tudnak ŐK maximális hatékonysággal létezni?

Mi a közös ezekben az emberekben és hogyan csinálják mindezt?

Ők is emberek, nem gépek vagy robotok! Csupán észben tartanak néhány alapvető szabályt, amitől képesek elérni azokat a sikereket, ami számunkra elérhetetlennek tűnik ebben a percben. Ha megfigyeljük és megtanuljuk, amit Ők alkalmaznak, mi is képesek lehetünk a teljesítményünk növelésére.  Apró lépésekben beépíthetjük ezeket a szokásokat, és láthatjuk az eredményeink pozitív változását!

8 remek tipp a hatékonyságért:

 1. Meditálj minden nap, hogy feltöltsd magad energiával, pozitív gondolatokkal és érzésekkel, és jó eredményekre programozd magad. A sikeres és kiteljesedett emberek napi rutinjának része a reggeli meditáció.
 2. Priorizálás: Fókuszálj a fontos dolgok helyett az esszenciális dolgokra!
 3. Összpontosíts: A figyelmedet arra irányítsd, amivel foglalkozol, zárd ki a külvilágot!
 4. 80/20 szabály: A befektetett munka 20%-a produkálja az eredményeid 80%-át.
 5. Részfeladatok: A nagyobb feladatokat bontsd kisebb egységekre!
 6. Tiszta kommunikáció: Kommunikálj érthetően másokkal!
 7. Felejtsd el a multitaskolást: Koncentrálj egyszerre egy dologra!
 8. Tanulj meg nemet mondani: Csak arra mondj igent, azt vállald el, amit valóban el tudsz végezni!

A fentiek közül van olyan, amit szívesen beillesztenél a napi rutinba? Vagy ki tudod egészíteni a neked fontos pontokat? Mindenkinek más fog működni, más lesz a hatékony módszer. 

Colton Sturgeon / Unsplash

Csatlakozz Te is ehhez a különleges INGYENES MEDITÁCIÓS kihíváshoz, aminek célja, hogy tudatosabbá és produktívabbá válj! 21 nap alatt megtanulhatod, hogyan légy tudatos, kiegyensúlyozott és produktív!

 Még soha nem sikerült meditálni?

Most előtted is nyitva a lehetőség, hogy megteremtsd TUDATOSAN mindazt, ami lenni szeretnél!

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK:

 • Ha úgy érzed, szeretnél megkönnyebbülni, megszabadulni a szorongástól és a stressztől
 • Ha szeretnél megtanulni meditálni és beilleszteni a gyakorlatokat a mindennapjaidba
 • Ha azt gondolod, nem tudsz meditálni vagy negatív tapasztalatod volt eddig a meditációval kapcsolatban (ne aggódj, nagyon könnyen megtanulható)
 • Ha szeretnéd a kezedbe venni az életed, felelősséget vállalni a belső állapotodért és szeretnél egy csodálatos életet létrehozni önmagadnak és a szeretteidnek.

Tarts velem ezen a varázslatos utazáson!

GYERE, MEDITÁLJUNK EGYÜTT 21 NAPIG!

Gálik Klára vagyok. Több mint 15 éve vagyok a spirituális és önismereti úton. Az elmúlt évtizedben számos alkalommal megjártam Indiát és tanultam a világ legsikeresebb vezetőinek személyes mentoraitól. Az elmúlt 8 évben több mint 2000 embernek segítettem a csoportos meditációimmal és az egyéni konzultációimmal. Ez idő alatt felismertem, hogy az embereknek szükségük van segítő támogatásra a mindennapokban. Kell egy kéz, ami segíti őket akkor is, amikor egy nehéz helyzettel találkoznak. 

 

Ezért alkottam meg ezt a 21 napos kihívást, hogy segítő kezet nyújtsak neked is a mostani helyzetben!

További információk és csatlakozás: https://galikklara.com/ingyenesmeditacioskihivas/

Borítókép: Bruce Mars / Unsplash

 

Szeretnél vendégcikket beküldeni? Vedd fel velünk

a kapcsolatot!

Kapcsolódó: