A Wizz Air UK, Európa leggyorsabban növekvő és legzöldebb légitársaságának* brit leányvállalata bejelentette, hogy új bázist nyit Cardiff repülőterén, amely immár a negyedik lesz az országban London Luton és Gatwick, valamint Doncaster Sheffield mellett. A légitársaság egy Airbus A321 típusú repülőgépet állít szolgálatba Cardiffban, a Wizz Air szolgáltatások legújabb helyszínén és kilenc új útvonallal bővíti belföldi hálózatát. 

Az új bázis elsőként kínál egész évben rendkívül alacsony árakat Cardiffból, köztük olyan napsütéses úti célokra is, mint Alicante, Faro, Lárnaka és Tenerife, valamint olyan szezonális útvonalakon, mint nyáron Korfu, Iráklio és Palma de Mallorca, vagy a téli szezonban Lanzarote és Sharm El Sheikh. Jegyek már 27,99 fonttól** foglalhatók a wizzair.com oldalon vagy a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül.

A Wizz Air első walesi bázisa a cardiffi repülőtéren jelentős beruházás a régióban, hiszen több mint 40 közvetlen és több mint 250 közvetett munkahelyet teremt ***, ami kedvezően hat a helyi légi és földi közlekedésre, vendéglátásra és turizmusra. Wales összekapcsolása kilenc népszerű üdülési célponttal komoly lendületet ad a helyi gazdaságnak azáltal, hogy a Cardiff Airport éves forgalmát több mint 350 000 utassal növeli, és az ott élőknek még megfizethetőbb és izgalmasabb utazási lehetőségeket hoz házhoz.

Ez a bejelentés a légitársaság közelmúltbeli terjeszkedési stratégiájának folytatását jelzi. A Wizz Air UK októberben új bázisokat nyitott a London Gatwick és a Doncaster Sheffield repülőtéren, júliusban pedig újabb géppel bővítette a London lutoni bázist, amelynek szolgálatba állításával a Wizz Air UK flottája 14 repülőgépre nőtt. A Cardiff repülőtérről induló, most bejelentett új útvonalak elindításával a WIZZ 11 brit repülőtérről immár 132 útvonalat üzemeltet.

Bing Hui Yau / Unsplash

“Rendkívül izgalmas időszak ez a Wizz Air számára, hiszen folytatódik a terjeszkedésünk az Egyesült Királyságban. A cardiffi repülőtéren létesített negyedik brit bázisunk is azt mutatja, hogy a Wizz Air elkötelezett a brit piac és gazdaság iránt azáltal, hogy munkahelyeket teremt, fellendíti a helyi turizmust és vendéglátást, valamint ígéretéhez híven elérhető, közvetlen üdülőjáratokat biztosít az itt élőknek. A walesi bővítés bekapcsolja a régiót a légiközlekedés vérkeringésébe, azáltal, hogy az utasok a Wizz Air alacsony árain utazhatnak fiatal és környezettudatos repülőgépeinken a kedvenc nyaralóhelyeikre. Az idén Nagy-Britanniából bejelentett 47 új útvonallal az utazni vágyók így bepótolhatják a rendhagyó körülmények miatt elvesztett időt.”nyilatkozta Owain Jones, a Wizz Air UK vezérigazgatója.

“A cardiffi repülőtér csapata nevében üdvözlöm Walesben a Wizz Air UK-t. Fantasztikus hír, hogy a világ egyik vezető diszkont légitársasága a cardiffi repülőtéren indít új bázist, amely rengeteg új lehetőséget biztosít majd utasainknak arra, hogy a legkedveltebb úticélok közül választhassanak, rendkívül alacsony áron. Tudjuk, hogy nagyon sok walesi várja már, hogy ezután a nehéz év után végre kikapcsolódhasson, pihenhessen. A ma induló jegyvásárlással még több lehetőség lesz a nyaralások megtervezésére, így sokkal több okunk van várni a következő évet. Öröm lesz a közös munka már a Wizz Air UK bázis tavaszi megnyitása előtt is, ez egy igazán izgalmas lehetőség számunkra”mondta el Spencer Birns, a Cardiff Reptér ideiglenes CEO-ja. 

Ken Skates, Észak-Wales gazdasági és közlekedési minisztere hozzátette: Ezek nagyon jó hírek és olyan pozitív lépések, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a cardiffi repülőtér magához térjen a Covid-19 járvány negatív gazdasági következményeiből. Az új WIZZ szolgáltatásokkal még több lehetőség közül választhatnak az utasok, új munkahelyek jönnek létre és a repülőtér gazdasági helyzete is fellendülhet. Nagyon várom, hogy elinduljon a kilenc új útvonal a következő hónapokban.” 

 

A WIZZ AIR LEGÚJABB ÚTVONALAI A CARDIFFI REPÜLŐTÉRRŐL

Útvonal Járatsűrűség Első járat Viteldíj***
Cardiff – Alacant csütörtök, vasárnap 2021. március 28. £ 29.99
Cardiff – Faro csütörtök, vasárnap (nyár)

kedd, szombat (tél)

2021. március 28. £ 29.99
Cardiff – Lárnaka csütörtök, vasárnap (nyár)

kedd, szombat (tél)

2021. március 27. £ 36.99
Cardiff – Tenerife hétfő, szerda, péntek 2021. március 26. £ 31.99
Cardiff – Iráklio kedd, szerda, péntek (csak nyáron) 2021. március 26. £ 36.99
Cardiff – Korfu kedd, szombat (csak nyáron) 2021. május 29. £ 36.99
Cardiff – Palma De Mallorca kedd, vasárnap (csak nyáron) 2021. március 28. £ 27.99
Cardiff – Lanzarote kedd, szerda, péntek (csak télen) 2021. október 1. £ 31.99
Cardiff – Sarm es-Sejk kedd, vasárnap (csak télen) 2021. november 1. £ 45.99

 

Budapest, 2020. december 3.

 

Kapcsolódó: