Top 3 online portfolió tipp

962
online portfolio tippek

Kreatív területen régóta, szélesebb pedig mostanában kezd gyakorlattá válni az online portfolió készítés. Ha saját lábadra szeretnél állni, szinte elengedhetetlen, hogy rendelkezz olyan weboldallal, ami megmutatja szakmai rátermettséged.

 

Milyen előnyökre tehetsz szert?

  • Növeli az online jelenléted. Amikor az interneten keresnek rólad információkat, nagyszerű dolog, ha a személyes weboldalad felbukkan a találatok közt.
  • Nagyobb látogatottságot érhetsz el a megfelelő SEO ismeretekkel, így több esélyed van arra, hogy a potenciális megbízók is betoppanjanak az oldaladra.
  • Megmutathatod az egyediséged. A dizájn, a kialakított struktúra és a tartalom mind a te személyiséged tükrözi. Ezáltal meg tudod különböztetni magad az iparág más szereplőitől, és ez ma fontos tényező.
  • Meggyőzheted a cégeket, hogy működjenek veled együtt. Készíts egy olyan portfoliót, amely bemutatja a szakmai színvonalat, profizmust és kreativitást, amit képviselsz munkáddal szabadúszóként vagy kezdő vállalkozóként.
online portfolió
Image by Pixabay

Top tippek

Bemutatkozás

Érdemes elhelyezned az oldaladon egy rövid bemutatkozást, amelyben megosztod küldetésed, rövid szakmai háttered és inspiráló gondolataid. Attól függően, hogy milyen iparágat képviselsz, közzé tehetsz projektleírásokat, cikkeket vagy akár grafikus anyagokat. Gondold át, melyek azok, amelyek relevánsak és vonzóak az érdeklődők számára, és a legjobbakat emeld ki.

Rendszerezés

Hogy átláthatóvá tedd a feltöltött anyagokat, kategórizáld őket. Ha van olyan kérdés, ami felmerülhet egy referencia kapcsán, néhány extra információt is feltüntethetsz. Ez is erősíti azt a képet, hogy felkészült vagy abban, amit csinálsz. Hasznosak és látványosak az infografikák például a teljesítmény bemutatásánál. Egy-egy esettanulmány révén pedig megmutathatod, hogyan gondolkodsz egy adott témakörben, amire szintén jó megoldás a blogbejegyzések készítése.

Elérhetőségek

Ne felejtkezz el az elérhetőségedről és praktikus közzétenni magadról egy olyan fényképet, amely alapján könnyen beazonosítanak a különböző közösségi felületeken. Portfoliódat meg is oszthatod például LinkedInen, hogy így növeld a bizalmat és építsd magad körül a közösséget.

Összegezve, egy átfogó és jól megtervezett online portfolió segít az énmárka építésben anélkül, hogy önreklámozásnak tűnne és növeli a hitelességed, ami segít az ügyfélszerzésben.