A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága a mai napon bejelentette, hogy megnyitja 42. bázisát Palermóban. 2021 júniusától a légitársaság két Airbus A321 típusú repülőgépe áll szolgálatba Palermo repülőterén. A negyedik olaszországi bázis megnyitásával egyidejűleg, júniustól a Wizz Air 7 új útvonalat indít Palermóból és 4 további belföldi járatot Bologna, Brindisi, Pisa, Milánó-Malpensa és Catania repülőteréről. Az új járatokra jegyek már 9,99 eurótól* foglalhatók a wizzair.com oldalon vagy a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül.

A Wizz Air Olaszországban 2004-ben kezdte meg működését egy Bergamo és Katowice közötti járat elindításával. A légitársaság az elmúlt 17 évben 41 millió utast szállított Olaszországból induló és az oda érkező járatain. A WIZZ a bővítésnek köszönhetően belföldi és nemzetközi járatokokkal növeli kapacitását. A 2 db Airbus A321 repülőgép tizenegy új úti cél létrejöttét támogatja, amely 10 nagyvárost köt össze, úgy mint: Bázel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport), Bologna, London-Luton, Milánó-Malpensa, Pisa, Torino, Treviso, Veroni, Brindisi és Cagliari – így 2021-ben további 1 000 000 ülőhely elérhető az olaszországi járatokon. A Wizz Air kiterjedt hálózata nemcsak az ország gazdaságát támogatja, de több népszerű úti célt is összekapcsol.

Forrás: Wizz Air

A Palermóban nyíló negyedik olaszországi WIZZ-bázis megerősíti a légitársaság elkötelezettségét Olaszország és a fenntartható, környezettudatos működés iránt. Az új belföldi járatok fenntartható és biztonságos utazást kínálnak az ország határain belül, miközben az Egyesült Királysággal és Svájccal való összeköttetés nemzetközi és régiós gazdasági szövetségeket is erősít. A helyi idegenforgalom támogatásával így több mint 750 új munkahely jöhet létre a kapcsolódó iparágakban**.

A Wizz Air egy befektetési fokozatú, hitelminősített légitársaság, amelynek fiatal (átlagosan 5,4 éves repülőgépekből álló) flottája a ma elérhető leghatékonyabb és leginkább fenntartható Airbus A320 és Airbus A320neo típusú keskenytörzsű repülőgépcsalád tagjaiból áll. A 2019-es pénzügyi évben az európai légitársaságok közül a Wizz Airnek volt a legalacsonyabb a szén-dioxid kibocsátása (57,2 g/km/utas). A Wizz Air további 268 korszerű, az Airbus A320neo családba tartozó repülőgépet rendelt meg, amelyeknek köszönhetően 2030-ig további 30 százalékkal csökkenti majd az egy utasra számított ökológiai lábnyomát.

A Wizz Air az utasok és a személyzet egészségének biztosítása érdekében tavaly bevezetett szigorú higiéniai óvintézkedésekkel a higiénikus utazás új korszakát nyitotta meg. A Wizz Air új, egészségügyi és biztonsági óvintézkedéseiről szóló videója itt megtekinthető:

Azáltal, hogy a foglaláskor az utasok igénybe vehetik a WIZZ Flex szolgáltatást, a Wizz Air utasainak lehetőségük van arra, hogy váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra. Ez a lehetőség kényelmesebbé és nyugodtabbá teszi az utazások lefoglalását a jelenlegi bizonytalan körülmények között is.

17 év sikeres működés után, örömmel jelentem be negyedik olasz bázisunkat, Palermóban.  Nagy potenciált látunk a piacban és utasaink részéről is növekvő igény mutatkozik az alacsony viteldíjú járatokra az országban. A mai bejelentésünk is bizonyítja, hogy tovább szeretnénk fejleszteni olaszországi jelenlétünket, annak érdekében, hogy minél többen utazhassanak elérhető áron, természetesen a legmagasabb szintű higiéniai óvintézkedések betartása mellett. Korszerű flottánk és a fokozott óvintézkedéseink a lehető legbiztonságosabb egészségügyi feltételeket garantálják utasainknak. A Wizz Air flottája nemcsak a legfiatalabb, de költséghatékony is, és a legkisebb környezeti lábnyommal bír egész Európában. A Wizz Air új bázisa nemcsak további kedvezményes utazási lehetőségeket kínál majd, de pozitívan hat Olaszország gazdasági regenerálódására, és segít visszaépíteni a teljes turizmus iparágát is” – mondta el GeorgeMichalopoulos, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója.

 

ÚTVONAL JÁRATSŰRŰSÉG VITELDÍJ** INDULÁS DÁTUMA
PALERMO – BOLOGNA naponta 9.99 eurótól 2021. június 1.
PALERMO – BÁZEL kedd, szombat 24.99 eurótól 2021. június 1.
PALERMO – VERONA kedd, csütörtök, szombat 9.99 eurótól 2021. június 1.
PALERMO – LONDON-LUTON kedd, péntek, szombat 14.99 eurótól 2021. június 2.
PALERMO – PISA naponta 9.99 eurótól 2021. június 1.
PALERMO – TORINO kedd, csütörtök, szombat, vasárnap 9.99 eurótól 2021. június 1.
PALERMO – TREVISO hétfő, szerda, csütörtök, péntek, vasárnap 9.99 eurótól 2021. június 2.

 

Forrás: Luka Slapnicar
ÚTVONAL JÁRATSŰRŰSÉG VITELDÍJ** INDULÁS DÁTUMA
BOLOGNA – BRINDISI hétfő, szerda, péntek, vasárnap 9.99 eurótól 2021. június 1.
PISA – BRINDISI kedd, csütörtök, szombat 9.99 eurótól 2021. június 1.
MILÁNÓ-MALPENSA – CAGLIARI naponta 9.99 eurótól 2021. június 1.
CATANIA – PISA hétfő, szerda, csütörtök, péntek, vasárnap 9.99 eurótól 2021. június 2.

 

Budapest, 2021. március 4.

*Az ár egy útra vonatkozik, és tartalmazza az adminisztrációs díjat, továbbá egy ingyenes kézipoggyászt maximum 40x30x20cm-es méretig.  Fedélzeti poggyász és minden egyes feladott poggyász esetében külön díjszabás érvényes. Az ár csak azokra a foglalásokra érvényes, amelyeket a wizzair.com oldalon vagy a WIZZ mobilalkalmazásban végeznek.

** Az ACI évente 1 millió szállított utasra 750 helyszíni munkahely létrejöttét javasolja.

 

Szeretnéd a heti legjobb cikkeket e-mailen is megkapni?

Iratkozz fel!

Kapcsolódó: