A Wizz Air a Debrecen Nemzetközi Repülőtérrel együttműködve a nemrégiben bejelentett Szantorini járat mellett további új úti céllal bővíti az elérhető városok körét.

Bár 2019-ben a Debrecenből induló és érkező utasok száma meghaladta a 600.000 főt, a járványhelyzet következtében a Debrecen Nemzetközi Repülőtér forgalma jelentősen visszaesett, amely az innen induló járatok számára is kedvezőtlen hatott. Ennek ellensúlyozására a Külgazdasági és Külügyminisztérium forrásokat különített el, ezzel lehetővé téve a Debrecen Nemzetközi Repülőtér számára egy járatfejlesztési pályázat kiírását.

A rendelkezésre álló 365 millió forintos pályázati támogatás jelentős részét a közelmúltban született döntés alapján a Wizz Air légitársaság nyerte egy új és három korábbi járat újraindításával. Így Tel-Aviv és Moszkva mellett hamarosan hetente kétszer Kijevbe és a Brüsszelhez közeli charleroi-i reptérre is közvetlen járattal repülhetnek az utasok Debrecenből.

Forrás: Wizz Air

Az eseményen részt vett Papp László Debrecen város polgármestere, aki beszédében kiemelte: „Egy nagyon fontos nap érkezett el újra a Debreceni Nemzetközi Repülőtér és ezen keresztül Debrecen városa életében, hiszen újra a debreceni repülőtér járatainak fejlesztéséről, a járatok növekedéséről, bővüléséről adhatunk számot. Hozzátette azt is, a Tel Aviv és a Moszkva járatok kifejezetten olyan járatok voltak, amelyek a város és a régió turisztikai éltében rendkívül fontos szerepet töltöttek be. A két új útvonal közül polgármester úr Brüsszelt, mint korábban már kedvelt járatot emelte ki, Kijevet pedig Kárpátalja közelsége miatt tekinti fontosnak.

Az eseményen részt vett a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviseletében Vargha Tamás államtitkár úr, aki úgy nyilatkozott, hogy a gazdasági kapcsolatok dinamikus fejlődése érdekében elengedhetetlen a vidéki helyszínek bevonása az európai gazdasági vérkeringésbe, melynek egyik legcélravezetőbb eszköze a légi közlekedés fejlesztése. Államtitkár úr hozzátette: „Bízom abban, hogy a koronavírus járvány okozta nehéz helyzet utáni javulással, a légi közlekedés fejlesztése terén elért eredményeket helyre tudjuk állítani és tovább tudjuk fejleszteni.”

Sebők András, a Wizz Air Központi Szervezet üzemeltetési igazgatója a Wizz Air nevében megköszönte a magyar kormány támogatását és a pályáztató bizalmát. Ehhez kapcsolódóan elmondta: „A légitársaság továbbra is elkötelezett a debreceni bázis mellett, amit jól bizonyít a most bejelentett két új járat is. A Debreceni Repülőtér évek óta megbízható, stabil partnerünk, és rendkívül büszkék vagyunk, hogy legújabb járatainkkal még több európai várossal kötjük össze a régiót, ezzel támogatva a térség fejlődését és az új munkahelyek teremtését. Remélem, hogy hamarosan minél több utast üdvözölhetünk Európa egyik legfiatalabb és legmodernebb repülőgép flottájának fedélzetén.”

Forrás: Wizz Air

A Wizz Air az új járatok indítása alkalmából arra is felhívja az utasok figyelmét, hogy a járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedésekre és szabályokra továbbra is érdemes odafigyelni az utazás megtervezése előtt. A Wizz Air weboldalán az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak az utasok a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javasolt az adott ország hivatalos konzuli weboldalát is felkeresni a legfrissebb beutazási feltételekért, hogy biztosan problémamentes legyen az utazás. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül. Emellett az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg a már lejárt, vagy lejárat közeli (kevesebb, mint 3 hónapig érvényes) úti okmányukat a repülőutak előtt.

A Wizz Airnek az utasai és a személyzete egészsége továbbra is a legfontosabb, ezért – bár már több ország is enyhített a maszkviselési szabályokon – a légitársaság továbbra is előírja az orrot és szájat eltakaró maszk viselését a repülőút teljes egésze alatt.

A járatokra jegyek a wizzair.com oldalon és a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül foglalhatók. A WIZZ Flex szolgáltatás pedig továbbra is az utazások elengedhetetlen biztosítéka lehet. A szolgáltatást a foglaláskor vehetik igénybe az utasok, így váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén lehetőségük nyílik arra, hogy átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra. Így nemcsak a nyári utazást lehet bebiztosítani, de a tervezés időszakában sem érheti meglepetés az utasokat.

 

Borítókép: Wizz Air

A heti legjobb cikkek minden hétfő reggel a postafiókodban:

Kapcsolódó: