Ha a jelenlegi helyzetben inkább elkerülnéd a közösségi irodákat és kávézókat vagy a cég, ahol dolgozol elrendelte a home office-t és lehetőséget adott a távmunkára, akkor ezen alkalmazások segítségével könnyedén tudsz otthonról dolgozni. Csupán internet elérésre van szükséged és ugyanolyan produktív lehetsz, mintha az irodából dolgoznál, sőt akár még produktívabb!

Szeretnénk segíteni Neked abban, hogy gyorsan és könnyedén be tudj rendezkedni arra az esetre, ha otthonról kell dolgoznod!

Ebben a cikkben megtalálod azokat az alkalmazásokat, melyekkel távmunkában vagy home office-ban, otthonról is könnyen tudsz dolgozni!

otthonról dolgozni
Otthoni munkavégzés és home office, fotó: Unsplash

Hasznos kütyük és kiegészítők

Mindenekelőtt szükséged lesz egy laptopra vagy asztali számítógépre, ahonnan eléred a cég vagy az ügyfél belső rendszereit. A telefonhívásokra pedig (ha eddig még nem tetted) szerezz be egy fülhallgatót, így könnyen jegyzetelhetsz is telefonálás közben.

Kapcsolattartás a munkatársakkal és az ügyfelekkel

Mi a csapatunkban a Slack nevű alkalmazást használjuk, ahol könnyedén, projektekre csoportosulva tudunk egymással kommunikálni, főleg írásban. Használata nagyon egyszerű, valójában egy chat felület plusz funkciókkal. Privát chat ablakot és komment szekciót is indíthatsz benne, és a legjobb, hogy archiválhatóak a beszélgetések.

A személyes kapcsolattartásra és videóhívásra nekünk a Zoom jött be a legjobban, csoportos és egyéni beszélgetéseknél egyaránt. A videó-, hang- és képernyőmegosztás funkciókkal szuper egyszerű a kommunikáció, akár prezentációt is tarthatsz rajta. A napi, távoli, online meetingekre is tökéletes. A regisztráció ingyenes!

Projektmenedzsment a feladatok delegálására

Egy korábbi cikkünkben részletesen összevetettük az olyan online projektmenedzsment eszközöket, mint a Trello és az Asana. Ezeket az ingyenes alkalmazásokat képzeljük el úgy, mint egy széles whiteboard, ahol a sok kis színes cetlit, mint feladatokat csoportosíthatjuk a projektek alá. Rendelhetünk hozzá felelősöket és határidőket is. Könnyű benne dolgozni, átlátható és nyomon követhető.

Ezen kívül léteznek már különböző CRM rendszerek is, ahol szintén kategorizálhatod a nagyobb projekteket, ahhoz felelősöket és feladatokat adhatsz hozzá. Továbbá különböző jogosultságok kiosztására és automatizmusok beállítására is lehetőség nyílik.

alkalmazás távmunkára és home officera
A MiniCRM online rendszere projektmenedzsmentre, fotó: minicrm.hu

Időmérés a hatékonyság növelésére és az adminisztrációra

Ha időmérésről van szó, akkor a Toggl lehet a legjobb barátod! Pontos és egyszerű adminisztrációt tesz lehetővé, ráadásul az adatok exportálhatóak egy Excel táblába.

Adatok tárolása és rendszerezése

Az adatok kezelése és tárolása szenzitív kérdéseket vethet fel, de a legjobb és leggyorsabb megoldás most mégis a Google különböző alkalmazásainak használata lehet. A Google Drive kvázi az offline mappa- és dokumentumrendszered online verziója. De használhatod még a Dropbox vagy a MEGA tárhelyét is. Az itt szereplő dokumentumok mindegyikét megoszthatod a munkatársaiddal is.

A fenti alkalmazások nagy előnye, hogy nagy részük elérhető már magyarul is, így tényleg csak az otthoni fizikai kiegészítők és gyors internet biztosítására, na meg pár kattintásra a regisztrációhoz van szükség.

írta: Flóra, DLX MEDIA

 

Tetszett a cikk? Örülünk neki, ha dobsz egy lájkot és megosztod ismerőseiddel! Ha pedig további hasznos tartalmakat keresel digitális nomád, produktivitás vagy vállalkozás témában, ne hagyd ki a többi cikkünket se!

 

Te is szeretnél csatlakozni a helyfüggetlen vállalkozókból és szabadúszóból álló közösségünkhöz? Csatlakozz és kövess minket, hogy legyen elég inspirációd a mindennapokra! >> Facebook, Instagram, YouTube