2019. november 23–24-én rendezik meg Budapesten a Fáklya Klubban a 9. Járatlan Utakon Fesztivált, amely Magyarország legnagyobb, független utazóknak szóló fesztiválja.

Tapasztalt utazók több mint 50 előadáson és kerekasztal-beszélgetésen osztják meg tapasztalataikat. Mesélnek arról, hogyan lehet több hónapon keresztül egy hátizsákkal egyedül járni a világot, és hogyan lehet a komfortzónát elhagyva extrém, de lélegzetelállító terepeken túrázni, mint amilyenek a nyolc ezer méter magas hegyek, a sűrű dzsungelek vagy épp a végtelenbe nyúló, tikkasztó sivatagok. Szó lesz arról is, hogyan készíthetünk az útjainkról igazán profi fotókat, hogyan kereshetünk pénzt utazás közben, hogyan utazhatunk költséghatékonyan és környezettudatosan, és természetesen megismerhetünk távoli, rejtett kultúrákat is.

A Járatlan Utakon Fesztivál keretein belül első kézből szerezhettek inspirációt az ország legismertebb utazási bloggereitől és előadóitól. Meghallgathatjátok Vándorboyt, Bartanics Fannit, a My Seven Worlds bloggerét, Kocsis Dórát és Németh Edvárdot, a Talapalatnyi Történetek bloggereit, Dallos Zoltánt („Üzlet és Utazás”), Harminc Ritát, vagyis „a sárga ruhás lányt”, Valiskó Gyöngyit, alias „Magányos Bolyongót” és még sokan másokat.

Belekóstolhattok a világ társasjátékaiba, telepakolhattok egy hátizsákot és lemérhetitek, hány kilóval indulnátok útnak, és kipróbálhatjátok a virtuális 3D sisakot, ami néhány pillanat alatt elrepít a világ távoli pontjaira. Bátran kérdezhettek az előadóktól a kerekasztal-beszélgetéseken és az előadások közti szünetekben, hozzátok hasonló, a világot felfedezni vágyó emberekkel találkozhattok, és ki tudja – talán még útitársakat is találhattok a következő úti kalandotokhoz.

 

Járatlan Utakon Fesztivál részletek és jegy vásárlás