Kávézó körkép: Legyél digitális nomád, távmunkában dolgozó, vizsgáira tanuló lelkes egyetemista – otthon, a megszokott környezetben sokszor igazi kihívást jelent dolgozni vagy tanulni. A takarítás ilyenkor sosem várhat, ugye…

Ekkor jönnek képbe a kávézók, ahol egy pár órára kiszakadhatsz az otthoni négy fal közül és gyorsan, de legfőképpen hatékonyan tudod kipörgetni a napi teendőid listáját.

De melyek azok a helyek, ahol hasít a WiFi, nem dübörög a zene, finom a kávé vagy a tea, megfizethető, ráadásul nem ugrálnak a nyakadon félpercenként, hogy kérsz-e még valamit?

 

Íme, 5 budapesti kávézó, ahonnan könnyen dolgozhatsz és tanulhatsz a laptopodról is! És ahol mások is ugyanezt csinálják!

 

Magvető Cafe

Rögtön az Astoria mögött, a belváros közepén találod a Magvetőt. A kávézóban létrehoztak egy kifejezetten munkára kialakított sarkot hosszabb, beépített csatlakozóval ellátott asztalokkal. A tágas tér közepén kisebb körasztalokhoz ülhetsz le, a jobbra lévő lépcsős, könyvespolcokkal megspékelt rész pedig tanulásra a legideálisabb. Az internet gyors, nem dobál le félpercenként, halk zene szól és a legjobb, hogy rengeteg laptopos arcot látsz, így nem érzed majd magad egyedül.

1074 Budapest, Dohány utca 13.

 

Madal Cafe

A másik legnépszerűbb hely, ahol szinte minden asztalnál egy laptopját vagy jegyzetét bújó ember ül. Nem is csoda! Isteni, újhullámos kávét, mellé meleg, roppanós croissant adnak. A WiFi szárnyal, konnektor is van elég, a kávé illat pedig egyből beindítja majd a fogaskerekeidet!

1053 Budapest, Ferenciek tere 3.

1054 Budapest, Alkotmány utca 4.

1136 Budapest, Hollán Ernő utca 3.

 

Kávézók Budapesten - Madal Cafe Budapest - üzlet és utazás magazin
@madalcafe

Massolit Books & Cafe

 

Egyszerre idegennyelvű könyvesbolt és kávézó a budapesti zsidó negyed szívében. Belépéskor a pulttal találod szemben magad, balra egy hosszabb asztal van kanapéval, beljebb pedig több kicsi “munkaállomás”. Elvonulós, csendes hely, ahol könnyen tudsz koncentrálni. Ha pedig szünetet tartanál, csak vegyél le egy könyvet a polcról!

https://www.facebook.com/MassolitBudapest/

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 30.

 

My Green Cup

Ez a melegséget árasztó, zöld és barna színben pompázó kávézó az egyik személyes kedvencem. Bár a WiFi jelszót 45 percenként a pultból kell kérned, a háttérzene is picit hangosabb, mint előző társainál, és konnektort is csak elvétve találni, mégis ez az a kávézó, ahol garantáltan jönnek a jó ötletek. A hely kialakítása, a színek, és a Pozsonyi úti kilátás miatt megéri beülni pár órára.

1137 Budapest, Pozsonyi út 15.

 

Kávézó körkép - My Green Cup Budapest, Üzlet és utazás magazin
@My Green Cup

Kelet Kávézó és Galéria

Ha viszont a pesti oldal helyett a budai áll közelebb a szívedhez, akkor térj be egy pár órára a Bartók Béla úti Kelet Kávézó és Galériába, ahol nyugodt környezetben szürcsölheted a gőzölgő Matcha Latte-t, miközben kipörgeted a napi teendőidet.

Csak vigyázz, nehogy a könyvek eltereljék a figyelmed!

 

cover Photo by Alejandro Escamilla on Unsplash