Ha az ember letér a kitaposott útról, jócskán érhetik meglepetések. Mindenki alátámaszthatja ezt, aki a heti 5×8 órás kiszámítható munkahely helyett valami egyedibe fogott, például saját üzleti projektbe kezdett vagy hosszabb-rövidebb időre elutazott a világ egy távoli pontjára.

Akár egy saját projekt felépítéséről, akár egy nagy utazásról van szó, egészen biztosan lesz olyan pillanata, amikor az ember hátrahőkölve kérdezi magától: hűha, mibe keveredtem? Ezekből a helyzetekből lesznek azok az epizódok, amik a legnagyobb tanulságokat hordozzák, amikből a legtöbbet lehet tanulni.

“A váratlan helyzetek arra valók, hogy tanuljunk belőlük”

Az „Üzlet és Utazás” estek soron következő, immár 9. rendezvényén olyan emberek előadását hallhatjátok, akik átmentek ilyen élményeken. Kiléptek a komfortzónájukból, és beléptek egy olyan világba, ahol nem tudták, mi várja őket – például vállalták a szabadúszó élet kiszámíthatatlanságát a siker reményében, vagy épp váratlan helyzetekbe keveredtek egy távoli kultúrában. Kitartók voltak, és nem hagyták, hogy eltérítsék őket a buktatók. Most pedig elmesélik, hova jutottak el, és mi mindent tanultak.

 

Aki felépítette a saját világát:

Pirner Alma,

a rúdtánc magyarországi meghonosítója, az Absolutely Woman megalapítója és nőiességi tanácsadó

Pirner Alma nem sokat vesztegette az idejét: már kislány korában saját rádióadásokat készített, 21 évesen pedig megalapította első vállalkozását és táncstúdióját. Gyerekkorában több példát látott arra, mit jelent, ha egy nő függésben él – ez sarkallta arra az elhatározásra, hogy megalapozza a saját függetlenségét, és megtanuljon önmaga lenni. Volt egzotikus tánc világbajnok, megismertette és megszerettette a magyar közönséggel a rúdtánc sportot, majd megalapította az Absolutely Womant, amelyen keresztül rengeteg nőnek segít abban, hogy magukra találjanak és kiteljesedjenek.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pirner Alma/Absolutely Woman (@almapirner) on

Bevallása szerint abban, hogy ki tudta alakítani és meg tudja őrizni testi-lelki harmóniáját, nagy szerepet játszott, hogy ha mélypontra került, mindig fel tudott állni onnan, és végül megerősödve lépett tovább. Fel kellett dolgoznia, amikor elvesztette élete néhány meghatározó szereplőjét, keresztülment fájdalmas szakításokon, és megküzdött azért, hogy kitörjön a skatulyákból. Volt depressziós időszaka, ideg-összeroppanása, és tudja, milyen átélni egy pánikrohamot. Ám éppen ezek a tapasztalatok teszik képessé arra, hogy segítsen más nőknek felülemelkedni a kríziseiken, és önmaguk legjobb kiadásává válniuk. Nem mindennapi történetet fogunk tehát hallani Almától!

 

Aki meglovagolta az egyik legfelkapottabb trendet:

Kiss Ákos,

az online videós oktatások szakértője

A videózás az egyik legjobb műfaj a márkaépítéshez: akár a céged termékeit, szolgáltatásait szeretnéd közelebb hozni a vevőkhöz, akár személyes márkát építenél, nincs még egy eszköz, ami olyan sok szempontból képes láttatni, mint a videó, mert dinamikus és életszerű. A videó a tanulás világát is forradalmasította: ha új készségeket, új szakmát akarsz elsajátítani, a legegyszerűbb módja, ha megnézel egy videókurzust. De hogyan lehet profitálni ebből az új trendből, ami rengeteg lehetőséget rejt? Megtudhatod Ákostól, a Tudáspiac online oktatási rendszer fejlesztőjétől!

 

Akik digitális nomád közösséget építettek Balin:

The Paradise Project,

avagy utazás, munka és kapcsolatépítés együtt

Gál Éva Laura kommunikációs és PR-tanácsadó, illetve Matykó Noémi marketingszakember több mint 8 év munkatapasztalattal rendelkeztek már, amikor úgy döntöttek, 3 hétre hátrahagyják budapesti irodájukat. Elvégre a világ jóval tágasabb és érdekesebb, mint amennyi a négy fal mögül látszik belőle… Balira tették át a „munkaállomásukat”, ahol teljesen otthon érzik magukat, és szeretnék, ha minél több helyfüggetlen vállalkozó megismerné a sziget kincseit. Ma már digitális nomádoknak szerveznek utakat Balira, illetve Tel-Avivba.

Paradise Project

Ha utazás, akkor természetesen nem arról van szó, hogy megy minden, mint a karikacsapás. Noémi és Laura olyan történeteket hoznak, amikben minden elromlik, ami elromolhat, hogy aztán a dolgok a legváratlanabb módokon kerüljenek a helyükre. Sok-sok kaland és egy csipetnyi életbölcsesség.

 

Aki megjárta Bangkok csodavilágát:

Csapó András,

a Navigátor YouTube-csatorna videósa

Csapó András már fiatalon két dologhoz vonzódott igazán: a távoli kultúrákhoz és a különleges természeti helyekhez. Ezekkel aztán életre szóló kapcsolatot alakított ki, aminek dokumentuma a Navigátor YouTube-csatorna, ahol szinte testközelből kaphattok betekintést egzotikus országokba. András 27 országban járt 3 kontinensen, egy éven keresztül élt Balin, a szigetről két alkotótárssal dokumentumfilmet is forgatott.

Ezúttal arról mesél nekünk, milyen élmény Bangkokban sodródni, megcsodálni napfényben megcsillanó, aranyozott sztúpákat, megenni egy jó pad thai tésztát helyiek társaságában, a nyakunkba kapni egy kiadós monszunesőt, majd felülni a Sky train-re, és a városon átutazva végigtekinteni a felhőkarcolókon és az alattuk megbúvó színes háztetőkön.

 

Bővebb információ:

Üzlet és Utazás IX. – A jegy értékesítés lezárult.

Időpont: 2020. január 14. kedd 18 órától

Helyszín: Lurdy ház, mozi (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12–14.

Az „Üzlet és Utazás” estek szervezője Dallos Zoltán vállalkozó, a DLX Media marketingügynökség tulajdonosa, az Alkalmazottból Vállalkozó c. könyv szerzője

 

 

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Miről szól az Üzlet és Utazás rendezvény?” answer-0=”Az „Üzlet és Utazás” esteken minden alkalommal 4 inspiráló előadást hallhatsz – olyan emberektől, akik a világ távoli pontjain jártak, és az üzlet terén is letettek valami egyedit az asztalra. A rendezvénysorozat 2018 óta 2 havonta kerül megrendezésre, és résztvevőiből egyre inkább kiépül egy önálló közösség. Az est során az előadók mozivásznon osztják meg élményeiket, tudásukat a nézőkkel, az előadások közötti szünetekben pedig kapcsolatépítésre is lehetőség nyílik.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Hol lehet jegyet venni? Helyszínen is van lehetőség?” answer-1=”Jegyek kizárólag elővételben kaphatók, a www.uzletesutazas.hu oldalon. Helyszíni jegy vásárlásra nincs lehetőség!” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Kik lesznek az előadók 2020.01.14-én?” answer-2=”Pirner Alma (Absolutely Woman Club), Kiss Ákos (TudásPiac alapítója), Matykó Noémi és Gál Laura (Paradise Projekt – digitális nomád túrák Balira), valamint Csapó András (Kamerával a Föld körül)” image-2=”” headline-3=”h2″ question-3=”Ki szervezi az Üzlet és Utazás esteket?” answer-3=”Szervező: Dallos Zoltán, az Alkalmazottból Vállalkozó c. könyv szerzője, a DLX MEDIA marketingügynökség alapítója, 2016 óta vállalkozó.” image-3=”” count=”4″ html=”true” css_class=””]