Hogyan lehetséges az, hogy három szinte teljesen különböző ember ugyanabban találja meg a hivatását és szakmai sikerét? A megoldás egyszerű: mindhárman hittek a szokatlan megoldásokban, és ki mertek lépni a biztonságos keretekből. A “hogyan” persze már összetettebb kérdés. 

 

Minden kezdet nehéz – vagy mégsem?

Kockázatos volt az indulás, alig-alig ismerték egymást, inkább csak reménykedtek magukban és abban, hogy ez a hármas erő és sajátos elképzelésük működni fog. Hamar kiderült: Szilvi, Zsuzsi és Dávid közt a leglényegesebb dolgokban abszolút egyetértés van. Ez lehet csupán szerencsés véletlen, de működik. A belvárosi Up2You Nyelviskolában már évek óta érik el sorra egymás után a nyelvtanulók kitűzött céljaikat – egyéni, a hagyományos tanfolyamokétól teljesen elrugaszkodott oktatási módszerrel.

Az alapítók sorsa nem a Ferenciek terén fonódott össze. Ők hárman egy korábbi munkahelyen, kollégákként ismerték meg egymást. Közös útra akkor léptek, amikor felismerték közös hivatásukat: a saját filozófiájuk szerint segíteni az embereknek, függetlenül, egy önálló vállalkozásban. Ekkor még nem sejtették, hogy az Up2You válik majd a második otthonukká.

 

Forrás: Up2You nyelviskola

A számos adminisztratív és logisztikai nehézség mellett a kitartó lelkesedés és elhivatottság meghozza a gyümölcsét, ám ez sokban múlik azon, hogy a emberek találkozzanak, jókor, a jó helyen. Jelen esetben az eltérő személyiségek kiegészítették egymást, és létrejött egy egészen egyedi, rugalmas időbeosztású nyelviskola, ahol mindenki személyre szabott programban tanul. Ez az a módszer, amelyben mindhárman hisznek.

Zsuzsi, az ötletgazda

Zsuzsi a legtöbb tanári tapasztalattal rendelkező alapítótag, némettanár. Világéletében tanítani akart. Emellett ő a nyelviskolának egyfajta “kohéziós ereje”. Imád beszélgetni – bárkivel, bármikor, bármiről. Aki találkozik vele, azonnal otthon érzi magát. A személyes kapcsolat a nyelvtanulásban is fontos:

ez egy olyan támasz, amitől a tanulni vágyó magabiztossá válik, sőt, megszereti a tanulást. 

Kétgyermekes családanyaként egy vállalkozás indítása talán még körülményesebb, mint frissdiplomásként huszonévesen, és a mai napig előfordul, hogy elkésik néha a fia jégkorong edzéséről. De Zsuzsit hívták az álmai, és ő ment utánuk. Az előző munkahely elhagyása után azt mondta:

“Kéne csinálni egy nyelviskolát.”

– Mire Dávid bólintott: “Oké.” – És nem volt visszaút.

Dávid, a megvalósító

Amikor arra van szükség, hogy valaki a földön járjon, gyakorlatiasan, rendszerszinten gondolkodjon, akkor Dávidot kell hívni. Nem gondolta volna, hogy valaha nyelviskolát fog vezetni, mégis ő lett az Up2You mozgatórugója. Mindenkit ismer, mindenről tud és mindenhol ott van. Sok nyelviskolában megfordult már, és a legváltozatosabb munkahelyeken is kipróbálta magát élete során, sőt, vezetői tapasztalatokkal is rendelkezett. Világosan látta a meglévő rendszerek hibáit. Felismerte, hogy a titok, a siker nyitja az emberközpontúság

Forrás: Up2You nyelviskola

Dávid őszintén hisz az empatikus emberi kapcsolatokban. Nincs olyan probléma, amivel tanulóként vagy dolgozóként ne lehetne hozzá fordulni, mindig a megoldásra fókuszál. Határozott meggyőződése, hogy a nyelvtanulás által többek leszünk, kultúrák nyílnak meg előttünk, így hitelesen tudja képviselni a nyelviskolát és az egyéni oktatási módszert szerte a világban.

Szilvi, a hiányzó láncszem

A legfiatalabb alapítótag erénye nyitottságában, kíváncsiságában rejlett. Tele ambícióval, Szilvi az egyetemről kikerülve bizonyítani akart. 12 éves kora óta tudta, hogy nyelvtanár akar lenni. Céltudatosságával nyilvánvalóvá tette, hogy ő a puzzle hiányzó darabja,

aki az oktatásnak olyan forradalmi jellegét, modern színvonalát hozza magával, ami helyet biztosít egy kezdő vállalkozásnak a nyelvoktatási piacon. 

Szilvi a külsőségeket, mint például a logó kinézete, másodlagosnak tartotta. Őt az motiválta, hogy minél több tanuló sikerélményéhez hozzájárulhasson – lehetőleg minél hamarabb, és azzal a módszerrel, amiben elvakultan hisz. A közelmúltban boldog édesanya lett, és pontosan tudja, hogy távollétében sincs miért aggódnia, hiszen profi tanári gárdát “nevelt ki”, aminek tagjai tökéletesen biztosítják a minőségi nyelvoktatást. 

Forrás: Up2You nyelviskola

Valóra vált közös álom

Ez a három ember olyasmit hozott létre, amiért egyre több sikeres nyelvtanuló hálás. Zsuzsi lett a pénzügyi szekció vezetője, Szilvi az oktatási divízió felelőse, Dávid pedig többek közt marketing, stratégiaalkotási és HR-es feladatokat lát el. Az Up2You csapata azóta 30 fős lett. Lelkes tanárokkal és lelkiismeretes háttérmunkásokkal fejlődik tovább napról napra, immár az online nyelvoktatás színterén is. Nem csak a platformok, a portfólió is bővült: céges oktatással, állásinterjú-felkészítéssel, stb. Bátran állíthatjuk, hogy az alapítók büszkék arra, amivé az ötlet kinőtte magát, bár voltak és lesznek is nehéz pillanatok, újra ugyanezeket a döntéseket hoznák meg.


Up2You: csak rajtunk múlik, hogy lehetőséget teremtsünk magunknak a sikerre!

 

A nyelviskoláról többet a honlapon olvashatsz: https://up2you.hu/

Ha pedig bővebben érdekel az Up2You története, olvasd el az Álmodtunk egy nyelviskolát…‘ című 9 részes sorozatot a nyelviskola Facebook oldalán.

 

 

Szeretnél szerepelni egy szakmai interjúban? Töltsd ki az alábbi űrlapot, és felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolódó: