Egyre többen vannak, akik szeretnék maguk megépíteni a medencéjüket. A nyugaton egyre népszerűbb jelenségről Hock Balázs, a medencepont.hu webáruházat működtető cég alapítója mesélt.

Csináld magad medencék


A szakember és csapata az elmúlt években nagyon sok ügyféllel került kapcsolatba, mely során egy új, érdekes jelenség kibontakozását figyelték meg: egyre többen vannak, akik szeretnék maguk megépíteni a medencéjüket.

Balázs az utóbbi években sokszor találkozott azzal, hogy kuncsaftjai nem csak megrendelőként keresik fel, hanem aktívan részt akarnak venni a medence építésében is. A fő motivációt legtöbbször az adja, hogy az emberek szeretnének időtállót alkotni, olyat, amivel sokáig büszkélkedhetnek és elmondhatja róla, hogy az ő keze munkája is benne van!

A trend felerősödése annak is köszönhető, hogy a vírus miatti hosszú bezártságban sokan kezdek el új hobbit, többek közt a barkácsolást is. Eközben megtapasztalták, hogy milyen kellemes és üdítő kikapcsolódás lehet az alkotás, amellett, hogy rájöttek, hogy sokkal ügyesebbek és kreatívabbak, mint azt hitték. „Önbizalmat szereztek az emberek a barkácsolásban, és már olyan komolyabb dologba is bele mernek vágni, mint egy medence felépítése” – mondja Balázs.

www.medencepont.hu

A csináld magad medence építés természetesen nem azt jelenti, hogy a munka elejétől a végéig magára van hagyva a barkácsolni kívánó ügyfél. A Medencepont munkatársai sokéves medence építési tapasztalatukkal segítik a megrendelőt mindenben, legyen szó a fizikai munkáról, gyakorlatias tanácsokról vagy csak egy konzultációról. 

 

„Nem engedjük el a megrendelőnk kezét, így ő bármikor fordulhat hozzánk, ha elakad. Én őszintén büszke vagyok ezekre az ügyfelekre, és nagyra becsülöm bennük a vállalkozó szellemet. Nyugodtan mondhatom, hogy eddig minden esetben nagyon szép és hibátlanul működő medencék születtek a kezük nyomán. “ – büszkélkedik Balázs

 

Mi kell ahhoz, hogy megépítsen valaki egy medencét?

Értelemszerűen nem hátrány, ha van kézügyességünk és gyakorlatunk az ilyen jellegű alkotásban. Emellett legyünk kitartóak és szervezzük meg hatékonyan a munkát, hiszen ez elengedhetetlen a sikeres munkához. 

A másik legfontosabb a jó partner megválasztása. Olyan szakembereket, cégeket válasszunk, akiknél magas minőségű, megbízható alapanyagokat, kellékeket szerezhetünk be, emellett pedig folytonosan támogatnak a szakmai ismereteikkel. 

Ha ezek a komponensek megvannak, akkor körülbelül 1-1,5 hónap alatt felépíthető egy DIY porocell medence a kertben. Így amennyien április-május környékén elkezdjük a munkálatokat akkor a melegebb, nyári napokra már a saját, kerti medencénkben hűthetjük le magunkat.

Költséghatékonyság

Az otthon megépíthető medencék iránti növekvő igény nem csak a gyarapodó barkácsolási kedv miatt nőtt meg. Természetesen a költségek is sokkal kedvezőbbek így, hiszen egy DIY porocell medence ára a hasonló méretű, egyedi tervezésű medencékhez képest akár 50% százalékkal is alacsonyabb lehet. 

Emellett az is egy jó érv a porocell medencék mellett, hogy az előregyártott elemek, fittingek igen megbízhatók, elsőrangú minőségűek. A beszerelési technika mára már nagyon kidolgozottá vált, így az összeszerelés során nagyon kicsi a hibázási lehetőség.

 

Egyedi medencét szeretnél?

Ha igazán különleges és egyedi medencét szeretnénk a kertünkbe, akkor nem érdemes a csináld magad medencét választani. 

Az épített medencékhez ugyanis meghatározott gépészeti felszerelés szükséges, illetve olyan csatlakozó pontjaik vannak, amelyeknek fix, nem megváltoztatható helyük van. 

ÉPÍTETT MEDENCÉK

Nyilvánvalóan a porocell DIY medencéknek is több mérete és variációja létezik, de az egyedi elképzelésnek szűkebb mozgásteret biztosít egy egyedileg megtervezett és személyre szabott épített medencével szemben. 

Balázs szerint nem marad ki a megrendelő az alkotásból az épített medence esetében sem, hiszen „a tervezést az ügyféllel közösen végezzük, együtt gondolkodunk vele, és együtt álmodjuk meg azt a medencét, ami a legjobban szolgálja majd ki az igényeit.”

További információk: https://www.medencepont.hu/

Borítókép: Medencepont Facebook oldal

médiamegjelenés: DLX MEDIA