A nagyobb cégek és vállalkozások egész egyszerűen nem nélkülözhetik a munkaruházatot. Ezeknek a ruhadaraboknak többféle kritériumnak is meg kell felelnie. Többek között elemi, hogy kényelmesek legyenek, de az élelmiszeriparban és a vendéglátásban, illetve az egészségügy területén az is lényeges, hogy az adott ruházat mindig higiénikus és kórokozóktól mentes legyen.

Mutatunk is 3 tippet, amelyekkel könnyedén elérhetjük, hogy az alkalmazottaink ruházata mentes legyen mindennemű kórokozótól. 

3 módszer, amelyekkel a cég alkalmazottainak ruhái kórokozómentesek lehetnek

Ma már szinte minden vállalkozásban, cégben kötelező a munkaruházat viselése, különösen a magas kockázatú munkával kapcsolatos vállalkozásokban, üzemekben. Minden iparágazatban központilag írják elő, hogy pontosan mit is takar a kötelező munkahelyi viselet, amelyet többnyire a munkáltató biztosít az alkalmazottai számára. A könnyűiparban és az élelmiszeriparban például szükség lehet dzsekire, köpenyre, nadrágra.

Amennyiben egy-egy cég vagy vállalat sok embert alkalmaz, úgy érdemes a munkaruházat bérlésével, vagy akár mosásával kapcsolatban egy céget megbízni. Egy olyan céget, amely több éves tapasztalattal rendelkezik a kiváló minőségű munkaruházati szolgáltatások és megoldások terén. Érdemes olyan céget választani, amely széles választékot kínál az alkalmazottak személyi védelmének és kényelmének biztosítására. 

Mindenképpen olyan céget, szolgáltatást érdemes választani, amely üzletágtól függetlenül olyan munkaruhákat kínál, amelyek megfelelnek a követelményeknek. Legyen szó az iparról, a vendéglátásról vagy éppen a kereskedelemről. Fontos, hogy az adott munkaruházat ne csak kényelmes és dizájnos legyen, hanem nagyfokú biztonságot is nyújtson. Az Elis tiszta munkaruha szolgáltatásként biztosítani tudja a kórokozómentes munkaruházatot, mégpedig a munkaruházat bérlésével és azok mosásával. A megfelelő logisztika már csak hab a tortán, de ez is éppen olyan fontos, mint maga a higiénikus és mindig tiszta ruházat. 

Ha egy-egy cég saját forrásokból nem tudja biztosítani – vagy, mert nincs meg a cégnek a kapacitása – az alkalmazottak ruháinak karbantartását, akkor az Elisre ez esetben is számíthatunk, hiszen a cég, különböző szolgáltatásokat biztosít, úgy, mint a ruhák átvétele, mosása, ellenőrzése, javítása és az egyéni ízlésnek megfelelően a vállfákon történő szállítása. 

A cég profiljába tartozik az egyszerű szervezés is, ami szintén biztosítja a kórokozómentes ruházatot. Az alkalmazottak számára ki tudnak jelölni egy névvel ellátott öltözőszekrényt, amely az egyes dolgozók nevét és számát tartalmazza, illetve egy kulccsal vagy kóddal nyitható zárat. Így nem kell arra várniuk, hogy átvegyék a ruháikat. A szekrény mérete állítható és arra is használható, hogy a tiszta ruhát elkülöníthessék a piszkos ruházattól.