A Goethe Intézet a mesterséges intelligencia jövőjét bemutató pályázatot hirdet 18-30 év közötti fiatalok számára MI2040 / A MI dönt[ésünk]? címmel.

A pályázatra olyan fiatalok jelentkezését várják, akik szívesen megmutatnák, hogyan látják a MI szerepét és annak hatását életünkre 20 év múlva.

“A mesterséges intelligencia (MI) mára már nem csak a tudományos-fantasztikus irodalom futurisztikus terméke, hanem mindennapi életünk szereplője lett. Bár alapvetően a gépek taníthatóságát helyezi fókuszba, mégis emberi kihívásokra kínál valós válaszokat” – olvasható a Goethe Intézet csütörtöki közleményében.

Pályázni egyénileg vagy maximum 3 fős csapatokban lehet az MI jövőbeli társadalmi szerepéről való állásfoglalással vizuális formában, állókép, mozgókép, installáció vagy interaktív alkalmazás kategóriákban. A szervezők május 23-ig várják a nevezéseket.
Mint írják, a pályázatra nem konkrét szolgáltatások megtervezését várják, hanem kutatásalapú, személyes álláspontokat kifejtő bemutató anyagokat.

A legígéretesebbnek ítélt pályázatok 300 euró alkotói anyagi támogatást, valamint egy nyári program keretében szakmai mentorálást kapnak projektjük megvalósításához.
Az elkészült munkák kiállításon mutatkozhatnak be 2021 őszén, a Goethe Intézet szervezésében.

MTI

 

Borítókép: Unsplash

A heti legjobb cikkek minden hétfő reggel a postafiókodban:

Kapcsolódó: