Az iPhone a 2007-es megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend. Az első generációt Steve Jobs mutatta be az Apple színpadán 2007 június 29-én, tavaly év végén pedig már az iPhone 12 debütált négy féle modellel (iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 pro és iPhone 12 pro max). 

Az okostelefonok tudása már évek óta vetekszik a számítógépekével, gyakorlatilag bármilyen feladatot el lehet már végezni egy okostelefon segítségével, sok esetben mégsem aknázzuk ki megfelelően a zsebünkben lapuló lehetőségeket.

Ebben az összeállításban (és videóban) 6+1 hasznos appot mutatunk be:

1.) Shortcuts

Az iOs beépített alkalmazásával gyors parancsokat és automatizmusokat tudunk létrehozni. Például ilyenek lehetnek egy személy hívása a telefonkönyvből, egy gombnyomással hangüzenetek rögzítése, vagy akár az ébresztőóra beállítása egy adott időpontra.

Az automatizálás már egyel izgalmasabb, ugyanezeket a gyors parancsokat hozzá tudjuk rendelni egy feltételhez.

Pld.:

  • ha kapcsolódtunk az otthoni WiFi-re, akkor küldjön egy SMS-t egy családtagunknak
  • ha feltettük a telefont töltőre, akkor állítson be egy riasztást
  • napfelkeltekor nyisson meg egy adott alkalmazást.

Az ebben rejlő lehetőségeknek csak a kreativitásunk szab határt, akár az okos otthonos rendszerekkel is össze tudjuk kötni, így pld. automatikusan felkapcsolhatóak a lámpák amikor beérünk az irodába.

2.) CamScanner

Szerződést kell aláírnod és scannelve visszaküldeni? Semmi gond, az alkalmazás segítségével tökéletes minőségű scannelést tudunk eszközölni, használd a B&W és B&W2 filtereket a kíváló minőségű fekete-fehér scanneléshez.

camscanner app


3.) Google Authenticator

Nemrégiben mutattuk be egy videóban hogy több, mint 3 milliárd jelszó szivárgott ki, és hogy mennyire fontos az online biztonságunkra jobban odafigyelni. Ennek egyik eszköze lehet a 2-faktoros hitelesítés bekapcsolása a különböző oldalak belépési felületein.

A Google Authenticator alkalmazás 30 mp-ként generál egy egyedi 6 jegyű kódot, amit a belépésnél az email+jelszó mellett meg kell adnunk, ez jelenti a második faktort a védelemben.


4.) Signal

Januárban Elon Musk 1 tweet-tel el tudta intézni, hogy annyian regisztráljanak az új chat alkalmazásra, hogy átmenetileg összeomlott a rendszer, a tömeg kezelése komoly kihívást jelentett a cégnek, többek között napokat csúsztak a hitelesítő SMS-ek.

Ezt a hullámot az váltotta ki, hogy a Facebook csoporthoz tartozó Whatsapp esetén kiderült hogy az adatok titkosítása nem elég erős, emiatt a felhasználók tömegesen jelentették be, hogy elhagyják a platformot és olyan, biztonságos és titkosított csevegést biztosító appok felé vándorolnak át, mint a Signal vagy a Telegram.

5.) Clubhouse

A legújabb őrület a hang alapú applikációk körében a Clubhouse. Jelenleg csak meghívásos alapon működik, és csak iOs rendszerű (Apple) készülékeken.

Clubhouse app
Dmitry Mashkin on Unsplash

A Clubhouse-on zajló beszélgetések kizárólag élőben hallgathatóak, gyakorlatilag úgy kell elképzelni a működését, mintha egy konferenciaterembe besétálánk, ahol a színpadon zajló panel beszélgetéshez mi is hozzá tudunk szólni, ha jelentkezünk és a moderátorok meghívnak a beszélgetésbe.

Számos kreatív kezdeményezés volt az elmúlt hónapokban a platformon, például nemrég a már említett Elon Musk beszélgetésre hívta Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

6.) Snapseed

A Snapseed a Google saját fejlesztésű, professzionális fotószerkesztő alkalmazása, mellyel 1 perc alatt fel tudjuk javítani a fotóink minőségét!

Snapseed

 

és hogy mi a +1. alkalmazás? Az alábbi videóból kiderül:

 

 

Kapcsolódó:

 

Szeretnéd a heti legjobb cikkeket e-mailen is megkapni? Iratkozz fel!