A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) idén is március 15-én hozta nyilvánosságra sajtónapi díjazottai: a Magyar Sajtódíj, a Földes Anna Interjúdíj, a Gazdasági Újságíró Díj és az Aranytoll Díj kitüntetettjeinek névsorát.

A Magyar Sajtódíj a MÚOSZ három éve alapított szakmai díja a legmagasabb színvonalú újságírói teljesítményt nyújtó sajtómunkások és alkotóközösségek elismerésére. Az idei díjazottak: a Telex szerkesztősége, Lukács Csaba (Magyar Hang) és Keller-Alánt Ákos (Szabad Európa).

A Földes Anna Interjúdíjat Serdült Viktória, a HVG munkatársa kapta Csilek András infektológussal készült interjújáért.

A MÚOSZ Gazdaságpolitikai és Médiatudományi Szakosztálya a Gazdasági Újságíró Díjat
Gulyás Mártonnak és a Partizán szerkesztőségének ítélte oda.

Az Aranytoll díj a MÚOSZ több évtizedes múltú életműdíja, amelyet hagyományosan a határainkon inneni és túli magyar nyelvű újságírás magasan jegyzett képviselői kaphatnak meg. Idén Kereszty András, a Népszabadság volt főszerkesztő-helyettese és a Népszava volt főszerkesztője, Farkas László, az Új Írás szerkesztője, Szűcs Gábor, a Kurír volt főszerkesztője és a Szabad Föld volt lapigazgatója, Rózsa Péter, a Magyar Rádió és a Magyar Televízió volt munkatársa, a 168 óra volt főszerkesztője, a Klubrádió szerkesztője, Varsányi Zsuzsa, a Magyar Rádió zenei műsorainak volt szerkesztője, valamint – a szakma határon túli reprezentánsai közül – Markó Béla költő, volt politikus, esszéista és újságíró részesült az elismerésben.

Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak!

MTI OS

Kapcsolódó:

 

Szeretnéd a heti legjobb cikkeket e-mailen is megkapni? Iratkozz fel!


borítókép: Tim Mossholder on Unsplash