Nem kérdés, hogy manapság minden az online világban zajlik. Az online marketing ismerete fontosabb, mint valaha, akár saját vállalkozás indításán gondolkozunk, akár alkalmazottként szeretnénk boldogulni, mindenképp érdemes tudatosan építeni a jelenlétünket az online térben. Ebben a cikkben a legnépszerűbb marketinges képzéseket, tanfolyamokat és az elvégzésükkel elnyerhető marketing ügynökségi állásokat gyűjtöttük össze.

 

A SzakmaPortál és a TanfolyamOKJ képzési portálok összegyűjtötték, hogy idei évben mik azok a tanfolyamok, online vagy tantermi képzések, amivel piacképest tudást lehet szerezni a marketing világában.

Akár alkalmazottként, akár szabadúszóként, akár cégvezetőként szeretne valaki nagyobb betekintést nyerni a marketing szakmába, mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő tanfolyamot.

 

 • Online marketing tanfolyam

  A mai világban már szinte mindenkinek érdemes elsajátítania az alapvető online marketing technikákat. Legyen szó akár Facebook vagy Google hirdetésekről, akár közösségi oldalak kezeléséről, lesz egy átfogó képed a marketing világáról.

 


A hirdetési költségek emelkedésével a keresőoptimalizálás, vagyis Search Engine Optimization (röviden: SEO) egyre fontosabbá válik a mai online világban. A keresőoptimalizálás lényege, hogy organikusan (tehát nem fizetett hirdetés által) legyünk a google találati lista elején. Ez a képzés ennek a rejtelmeibe vezet minket.

 

Fotó: Stephen Phillips – Hostreviews.co.uk // Unsplash

 

 • Google ingyenes képzések:

  Elindult a Grow with Google elnevezésű platform, amely magában foglalja a társaság által kínált összes képzési lehetőséget: az online és offline előadásokat, az ingyenesen elérhető eszközöket, továbbá digitális tartalmakat az önfejlesztéstől az üzleti növekedésig.

 

 • Vállalkozás indítás online kurzus

  Minden sikeres vállalkozás stabil alapokra épül. Ha alkalmazottból szeretnél főállású vállalkozó lenni, vagy egyelőre még csak belekóstolnál a vállalkozói lét világába, ez az online tanfolyam lépésről lépésre segít mindezt elérni.

  Milyen kérdések merülnek fel vállalkozás indítás előtt?

  • Azonnal főállású alkalmazott legyek, vagy lassan kezdjek építkezni?
  • Hogyan tegyem meg az első lépést?
  • Személyes vagy céges márkaépítéssel kezdjem?
  • Hogyan tanuljak minél többet a hibákból?
  • Milyen hasznosítható gyakorlatokkal pörgethetem fel a vállalkozásom?

 

Nem kérdés, hogy a folyamatos önfejlesztés ma az egyik legfontosabb tényező. A tudás az egyetlen olyan érték a világon, amit senki sem vehet el tőlünk. Úgyhogy tanulásra fel! 🙂 Ha pedig szeretnénk gyakorlatot is szerezni az adott területen, akkor a DLX MEDIA tartalom marketing ügynökség nemrégiben összeállított egy nagyon hasznos listát arról, hogy mik a legnépszerűbb marketinges állások, és egy-egy pozícióban mivel foglalkoznak a kollégák:

 

 • Szövegíró: blog cikkek, hírlevelek, landing oldalak és PR cikkek írása
 • Videó vágó és operatőr: A legfrissebb YouTube statisztikák szerint a videók száma továbbra is meredeken emelkedik, ami azt jelenti, hogy egyre több videósra lesz szükség a jövőben
 • Közösségi média menedzser: Facebook, Instagram, Linkedin oldalak, TikTok profilok kezelése, kreatív tartalmak feltöltése, napi kommunikáció

 

 

népszerű marketinges állások
Fotó: Windows // Unsplash

 

 

 • Marketing asszisztens: adatgyűjtés, kutatások, adatbázis karbantartás, dokumentum kezelés
 • Marketing gyakornok: tökéletes lehetőség végzős diákoknak, egyetemistáknak, hogy naprakész és gyakorlati tudást szerezzenek a felsőoktatási tanulmányok mellett

 

Ha érdekel bármelyik pozíció, akkor regisztrálj díjmentesen a DLX MEDIA marketing ügynökség karrier adatbázisába!

 

borítókép: Campaign Creators on Unsplash