Biztonságos és hatékony testedzésre kínál lehetőséget egy új magyar találmány, a Smart Infratrainer gép, amely a kerékpáros edzést speciális infraszauna-hatással kombinálja. A 2021-es év leginnovatívabb fitnesz terméke kapcsán most közösségi finanszírozási kampány is fut, kisbefektetőket várnak a találmány elterjesztésének érdekében.

A Vida Márk és Deák Csaba által közösen piacra vitt találmány már réges-régen elindult volna világhódító útjára, ha a pandémia nem szól közbe. Azonban 2020 tavaszán az edzőtermek bezártak, a fejlesztések leálltak. Az addigra már jól ismert, a fogyást és a rekreációt is kiválóan támogató Infratrainer gép okos (smart), high tech változatának piacra lépését halasztani kellett. Az alapítók azonban nem tétlenkedtek: közös céget hoztak létre a gép gyártását végző Tungsrammal, aki nem csak az egyedülállóan nagy teljesítményű infra csöveket és magas gyártási színvonalat biztosítja, hanem kiváló alapokkal rendelkezik a nemzetközi disztribúció kiépítéséhez.

Most jött el az indulás pillanata, a hazai és a globális terjeszkedés megkezdésére. Cégünk, az Infratrainer Global terve, hogy a gépet ne csak a szépségszalonokban használják, hanem bekerülhessen sportegyesületekbe, sport- és egészségügyi intézményekbe is, használatának előnyeit minél szélesebb körben megismerhessék az emberek” – tájékoztatott Sándorfi Zoltán, az Infratrainer Global vezetője, a Smart Infratrainer kampánygazdája.

Forrás: Infratrainer Global

Nem az események pörögnek fel, hanem az anyagcserénk

Felmerülhet a kérdés, miért jó, ha edzés közben infrapanelek is fűtenek bennünket? Az infravörös sugárzás mélyen a bőrben hat, ahol hőenergiává alakulva serkenti a sejtek anyagcseréjét, köztük a zsírszövetét is, ami gyorsítja a zsír mobilizációját és a méreganyagok felszabadulását. Ezáltal az edzés közbeni fogyás 20%-a zsír, amely felülmúlja az egyéb magas intenzitású edzésformák hatékonyságát, mint például a futásét.

A kiváló minőségű infralámpáknak köszönhetően, a fogyás mellett méregtelenítő hatása is van, melynek mértéke egy olyan megterhelő mozgáséval ér fel, mint a maratonfutás. És mivel egyáltalán nem terheli az ízületeket, bárki biztonsággal végezheti, akárhol is tart a fogyásban” – avatott be Sándorfi Zoltán.

A testet formálja, az immunrendszert erősíti

Az infravörös fényterápia nagy előnye az is, hogy segíti a sejtek oxigén ellátását, serkenti az anyagcseréjüket, segíti az izmok regenerálódását, valamint erősíti az immunrendszert. Az infravörös fény problémás területre való használata során koncentráltan fejti ki a hatását, méreganyagot szabadít fel, segíti a test megfiatalodását kívülről és belülről is. Emellett serkenti a test formáját adó kollagén termelését is, amely által a ráncok kisimulnak, a bőr megfiatalodik.

Sokaknak meggyűlik a baja a cellulittal, ami, ha egyszer kialakult, nehezen lehet megszabadulni tőle. Az infrasugarak viszont a bőr alatti mélyebb rétegekben hatnak, belülről felmelegítik, feloldják a zsírszöveteket és felszabadítják a méreganyagokat. Ez a folyamat csökkenti a testzsírt, eközben a gyorsuló véráram megújítja a kötőszöveteket és eltünteti a narancsbőrt” – tudtuk meg az Infratrainer Global vezetőjétől.

Forrás: Infratrainer Global

Az év leginnovatívabb fitnesz terméke

A Smart Infratrainer Magyország Fitness és Wellness díjátadó Gáláján, a Just Clear Fitness Wellness Award-on is példásan szerepelt, az Év innovatív fitness terméke díjat nyerte el. Az Infratrainerben rejlő lehetőségekre egyre többen felfigyelnek, ősszel Magyarország legnagyobb fitnesz szakmai konferenciáján előadás keretében ismerhették meg a jelenlévők az előnyeit.

Szintén az idei év eseménye, hogy a Magyarországon már jól ismert fitneszgépet gyártó Infratrainer Global a Tungsrammal és a Startup Campus-szal közösségi finanszírozási kampányt indított a Tőkeportálon (ld. http://tokeportal.hu/infratrainer), hogy nemzetközi terjeszkedésbe fogjon: a jövendő sikertörténethez kisbefektetőket várnak, akár 12600 ezer forintos befektetéssel is.

Az Infratrainerben nemzetközi szintű lehetőségeket látunk olyan új felhasználási területeken, mint az egészségipar, sportolók regenerálása és a vállalati egészségmegőrzés. A 2022 január 20-ig tartó kampányhoz ismert emberek is csatlakoztak, dr. Csisztu Zsuzsa és Fedor Kyra is bizalmat szavazott a magyar találmánynak” – árulta el Sándorfi Zoltán, hozzátéve, hogy a bérlés vagy vásárlás iránt érdeklődök most 70%-os vissza nem térítendő támogatásra is pályázhatnak.

 

Borítókép: Infratrainer Global

A heti legjobb cikkek minden hétfő reggel a postafiókodban:

Kapcsolódó: