Az elmúlt időszak világpolitikai történései, a szomszédos országokban zajló háború és a gazdasági válság kihatnak a munkavállalási lehetőségekre és a bérezésre is. A németországi építőipar hosszú évekig növekedett, ám most ezen a területen visszaesés tapasztalható. A betonvas.eu-nál azonban továbbra is egész évben van munka, és a munkavállalók fizetése sem csökkent. Ha stabil, korrekt munkahelyre vágysz, amely biztos megélhetést nyújt, olvass tovább! 

Az orosz—ukrán háború, vagyis az amiatt kialakuló infláció (azaz a pénz elértéktelenedése) és a gázhiány ahhoz vezettek, hogy az építkezések költségei rendkívüli mértékben megemelkedtek. 

Emiatt az építőiparban csökkent a megrendelések száma, és ha kevesebb az építkezés, az azt is jelenti, hogy kevesebb építőipari munkásra van szükség. 

Bár a legtöbb munkavállaló még mindig jó eséllyel találhat magának megfelelő állást, egyértelműen csökkent a foglalkoztatottság az építőiparban. 

A visszaesés kiemelten érinti Európa országait, és a szakértők szerint 2024-ig nem is valószínű, hogy javulni fog a helyzet. 

A negatív változásokkal napi szinten szembesülnek a betonvas.eu munkatársai, hiszen nagy számban fordulnak hozzájuk álláslehetőségért azok, akik más cégeknél rossz tapasztalatokat szereztek. 

Sok álláskereső arról számol be, hogy a csökkenő munkamennyiség miatt korábbi munkaadójuk a munkavállalók jövedelmét is csökkentette, bizonytalanságot és a biztonságérzés elvesztését okozva ezzel a dolgozókban. 

A betonvas.eu-nál semmi nem változott: nem csökkent az elvégzendő munkamennyiség, sem a munkaerő iránti igény, és a munkavállalók a fizetésüket is minden hónapban időben megkapják ugyanúgy, mint a koronavírus járvány idején, vagy az orosz—ukrán háború kitörése óta bármikor. 

A dolgozók továbbra is komoly háttértámogatást kapnak a jövedelem mellé, vagyis ingyenesen jutnak hozzá a szálláshoz (még rezsit sem kell fizetniük), a cég biztosítja a szállás és a munkahely közötti közlekedést díjmentesen, továbbá munkaruháról és általános baleset- és betegségbiztosításról is gondoskodnak. 

Emellett segítenek az első kiutazást megszervezni, és mindenben támogatják kollégáikat a kint-tartózkodás alatt. 

Ha érdekel a lehetőség, jelentkezz külföldi munkavégzésre: www.betonvas.eu!