Eljött a romantikus hosszú hétvégére vágyó szerelmesek ideje, hiszen már nemcsak hazai, de számtalan külföldi úticél közül is válogathatnak a meghitt napok eltöltéséhez. Íme három közkedvelt város, amelyek egyedi mediterrán hangulatuk mellett programokban és látnivalókban gazdag élményt is kínálnak.

Szardínia magával ragadó ékszerdoboza Alghero, a kis lélekszámú olasz város, amelynek hangulatos utcáit belengi a romantika. A látvány szinte képeslapra kívánkozik: naplemente, színes házak, meghitt vendéglők, és persze pezsgő éjszakai élet. Az olasz életérzést a helyi specialitással, a culurgione megkóstolásával érdemes megkoronázni. Az óváros szépségeinek felfedezése után már csak hab a tortán egy romantikus séta a tengerparton.

Azok a szerelmesek, akik nyüzsgésre és kulturális csodákra kíváncsiak, Madridban találhatják meg számításaikat. Az élettel teli nagyváros látnivalóinak és programlehetőségeinek száma végtelen. Napközben a csodaszép parkok, a grandiózus múzeumok, illetve a helyi éttermek teraszain érdemes eltölteni az időt, napnyugta után pedig a szenvedélyes spanyol atmoszférát is megtapasztalhatják az odalátogatók a királyi város utcáin.

Lárnaka. Forrás: Wizz Air

A ciprusi Lárnaka azoknak a pároknak tökéletes választás, akiknek a romantika egyet jelent egy csendes, meghitt elvonulással. A település óvárosának felfedezése mellett a tengerparti pihenést is érdemes beiktatni a programok közé. A város békés és kellemes hangulatát a lenyűgöző tengeri panoráma koronázza meg, a parti sétány programjait pedig a narancsfák édes illata teszi még különlegesebbé.

 

ÚTVONAL JÁRATSŰRŰSÉG INDULÁS DÁTUMA LEGALACSONYABB VITELDÍJ* (Forint) 
BUDAPEST – ALGHERO kedd, szombat 2021. július 17. 7 230
BUDAPEST – MADRID  hétfő, péntek 2021. július 16. 5 390
BUDAPEST – LÁRNAKA hétfő, szerda, csütörtök, péntek, vasárnap 2021. július 15. 9 990

 

A járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedésekre és szabályokra továbbra is érdemes odafigyelni utazásunk megtervezése előtt: a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak az utasok a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javasolt az adott ország hivatalos konzuli weboldalát is felkeresni a legfrissebb beutazási feltételekért, hogy biztosan problémamentes legyen az utazás. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül.

Július 1-től az Európai Unió is bevezette a hivatalos, digitális COVID-igazolványát, amely lehetővé teszi, hogy a védőoltással, a negatív PCR-teszteredménnyel rendelkezők vagy a COVID-19 fertőzésből felgyógyultak karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhassanak az EU tagállamai, valamint Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc országai között. A Wizz Air továbbá javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg a már lejárt, vagy lejárat közeli (kevesebb, mint 3 hónapig érvényes) úti okmányukat a repülőutak előtt.

Alghero. Forrás: Wizz Air

A Wizz Airnek az utasai és a személyzete egészsége továbbra is a legfontosabb, ezért – bár már több ország is enyhített a maszkviselési szabályokon – a légitársaság továbbra is előírja az orrt és szájat eltakaró maszk viselését a repülőút teljes egésze alatt.

A járatokra jegyek a wizzair.com oldalon és a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül foglalhatók. A WIZZ Flex szolgáltatás pedig továbbra is a nyári utazások elengedhetetlen biztosítéka lehet. A szolgáltatást a foglaláskor vehetik igénybe az utasok, így váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén lehetőségük nyílik arra, hogy átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra. Így nemcsak a nyári utazást lehet bebiztosítani, de a tervezés időszakában sem érheti meglepetés az utasokat.

 

Borítókép: Wizz Air

A heti legjobb cikkek minden hétfő reggel a postafiókodban:

Kapcsolódó: