A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága elkötelezett a megbízható és kényelmes utazás biztosításában, és folyamatosan törekszik az utasok naprakész tájékoztatására. Egyre több népszerű külföldi nyaralóhely válik újra elérhetővé, így a Wizz Air fontosnak tartja a kisgyermekkel utazók figyelmét felhívni a jelenleg érvényben lévő szabályokra, hogy a családi vakáció zökkenőmentes legyen.

Az Európai Bizottság május 31-i ajánlása szerint, azokban az országokban, ahol a beutazás feltételekhez kötött, ám a szülők mentesülnek a karantén alól, a velük együtt utazó kiskorúakra sem vonatkozik karanténkötelezettség. A Bizottság javaslata alapján az Európai Unióban a 6 év alatti gyermekeket is fel kell menteni az utazással kapcsolatos tesztelés alól, de az ajánlás ellenére továbbra is vannak olyan országok – például Portugália –, ahol a járványhelyzet miatt 24 hónapos kor felett mindenkinek, még a gyerekeknek is – kötelező a 72 óránál nem régebbi PCR teszt, az oltás meglététől függetlenül. Míg a népszerű nyári úti cél, Görögország esetében az 5 év alatti kiskorúak mentesülnek a tesztkötelezettség alól, addig több európai országban magasabb korhoz kötik a követelményeket: Franciaországban 11, Cipruson 12, Hollandiában 13 év felett kell csak PCR teszt a beutazáshoz. Mivel ezek a szabályozások a járványhelyzet változása miatt folyamatosan alakulnak, az utazás tervezésekor és az indulás előtt néhány nappal is érdemes tájékozódni erről a konzulátusok oldalán.

Lubomirkin / Unsplash

A járványhelyzet javulásának köszönhetően Spanyolország június 21-től zöld listára helyezte Magyarországot, így teszt és karanténkötelezettség nélkül várja a magyar látogatókat, nyaralni vágyó családokat, akik számos lenyűgöző spanyol úti cél közül választhatnak a Wizz Air kínálatából.

Az utazás előtt érdemes a hazatérés feltételeiről is tájékozódni: jelenleg Magyarország területére magyar állampolgárok karanténkötelezettség mellett léphetnek be, kivéve, ha magyar, vagy Magyarország által elismert vakcinaigazolvánnyal rendelkeznek, ez a felügyeletük alatt álló 18 éven aluliakra is vonatkozik.

A Wizz Air az utazás közben is fokozott egészségügyi óvintézkedésekkel védi utasait és személyzetét, így a repülés időtartalma alatt a kötelező maszkviselés a két évnél idősebb gyerekekre is vonatkozik. A Wizz Air a még higiénikusabb légi közlekedés korszakának beköszöntével fokozott egészségügyi óvintézkedésekkel is védi utasait és személyzetét, amelyre a jövőben is nagy hangsúlyt fektet. A légitársaság a kötelező biztonsági intézkedések és a fedélzeti protokoll mellett a repülés ideje alatt hatékony szellőztetési rendszerrel biztosítja a levegő megfelelő minőségét az egészségügyi kockázatok veszélyének csökkentése érdekében. A további intézkedésekről részletek a wizzair.com oldalon találhatók.

Leo Rivas / Unsplash

A Wizz Air folyamatosan bővülő kínálatából a családdal utazók is garantáltan megtalálják a legjobb választást a nyári vakációjuk megtervezése során, amihez érdemes elsősorban a Wizz Air weboldalán található Gyermekek és csecsemők menüpont, családi repülős utazásokról szóló információit elolvasni.

Az utasok a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak további beutazási feltételekről, de indulás előtt javasoljuk az adott ország hivatalos konzuli weboldalát is leellenőrizni a problémamentes utazásért. A különböző védettségi igazolványok, illetve különböző oltások elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül, ám sok helyre továbbra sem elég az oltási igazolvány a beutazáshoz. A Wizz Air továbbá javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg úti okmányukat a repülőutak előtt.

A járatokra jegyek már foglalhatók a wizzair.com oldalon és a légitársaság mobilalkalmazásán. A WIZZ Flex szolgáltatás pedig továbbra is a nyári utazások elengedhetetlen biztosítéka lehet. A szolgáltatást a foglaláskor vehetik igénybe az utasok, így váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén lehetőségük nyílik arra, hogy átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra. Így nemcsak a nyári utazást lehet bebiztosítani, de a tervezés időszakában sem érheti meglepetés az utasokat.

 

Borítókép: Wizz Air

A heti legjobb cikkek minden hétfő reggel a postafiókodban:

Kapcsolódó: