A vírusidőszak pozitív hozadéka a távmunka trenddé válása, melynek köszönhetően határtalanná váltak a munkavégzés helyének lehetőségei. Csendes tópart, nyüzsgő coworking iroda vagy egy eldugott kávézó? A munkavégzés most kezd csak igazán szabaddá válni!

Hazánkban a világjárvány előtt jócskán uniós átlag alatti volt a rendszeresen otthonról dolgozók aránya. A vírus hatására világszerte sokan ismerkedtek meg az otthoni munkavégzéssel, ami nagy valószínűséggel most már elengedhetetlen része lesz a jövő munkaszervezésének itthon is.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy Magyarország legnagyobb állásközvetítő portálján a járványhelyzet előtt még 1 százalékot sem ért el a távmunkában meghirdetett állások aránya, 2020 áprilisára azonban mindez a kilencszeresére nőtt. A Világgazdasági Fórum tavaly nyári felmérése szerint a munkavállalók 98 százaléka vágyik arra a lehetőségre, hogy otthonról, vagy az iroda helyétől függetlenül dolgozhasson. A Loffice Coworkid Alapítvány április 29-i #énjövőm workshopjának témája ezért nem is lehetne aktuálisabb, mint maga a távmunka.

Foto: LofficeCoworkid

A szervezők célja, hogy a résztvevők felfedezhessék a lokáció-független munkavégzésben rejlő határtalan lehetőségeket, és elsajátítsák a távmunka-életmódhoz szükséges készségeket.
2×2 órás, online gyorstalpaló keretében az érdeklődők megismerhetik, hogy milyen munkakörökben és milyen oldalakon kínálnak távmunka pozíciókat, megtudhatják, hogyan árazzák, pozícionáljak magukat és a szaktudásukat ezen a piacon, emellett pedig trénerek segítségével, konkrét gyakorlatokon keresztül turbózhatják fel LinkedIn profiljukat.

Az esemény első felében az #énjövőm program szakmai koordinátora, dr. Sinkó Erika business és lifestyle coach tart majd önismeretre és önéletrajzírásra fókuszáló interaktív foglalkozást a résztvevőknek. Véleménye szerint: „Ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább alkalmas munkavégzési formát, tisztában kell lennünk az elvárásainkkal, erősségeinkkel és gyengeségeinkkel. A távmunka nem csupán azt határozza meg, ahogyan dolgozunk, hanem egy egészen speciális létforma, amelyben mi magunk szabjuk meg a kereteket és határokat. Éppen ezért, elengedhetetlen hozzá az alapos önismeret, amellyel most a résztvevők interaktív, csoportos feladatok keretében foglalkozhatnak.”

Foto: LofficeCoworkid

Az eseményen a távmunka gurui gyakorlati példákon keresztül osztják meg a résztvevőkkel hazai és külföldi tapasztalataikat. Demjén Lillának, a magyar nomád egyik alapítójának például testközelből volt lehetősége megismerni és megtapasztalni a távmunka minden előnyét és hátrányát, melyből egy rövid ízelítőt is adott: „A távmunka keresés Thaiföldről, ha nem is könnyebb, de sokkal izgalmasabb volt. Az első interjúm például egy amerikai startuppal reggel 6 órakor a tengerparton zajlott, mert a párom ebben a korai órában még aludt és a coworking törzshelyünk sem nyitott még ki. Fel is vettek!”

“Az extrém kalandokra vágyó digitális nomádokon kívül minden olyan érdeklődőt is várunk, akit azért vonz a szabadúszó létforma, mert a gyermekvállalást, családalapítást követően kialakult új élethelyzethez passzoló álom-állást keres.” – fejtette ki Szablár Andrea, a Loffice Coworkid Alapítvány projekt managere.

A workshop ingyenes, de regisztrációhoz kötött: REGISZTRÁCIÓ 

Eseményről bővebben: FACEBOOK EVENT 

 

Szeretnél megjelenni magazinunkban? Töltsd ki az alábbi űrlapot, és felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolódó: