• Gyorsan tör felfelé a Budapest Airport cargo forgalma
  • Közeleg a nyár: már 88 827 utas májusban
  • Újraindul a 100E repülőtéri buszjárat

 

Gyorsan tör felfelé a Budapest Airport cargo forgalma

Sorra dönti a rekordokat a Budapest Airport cargo forgalma: a 2020-as év végi rekord negyedév után 2021 első három hónapja újabb csúcsot jelentett a repülőtér történetében, a növekvő tendencia pedig a következő hónapokban is folytatódott. A Budapest Airport az idei évben május végéig 71 566 tonna légiárut kezelt, 32,8%-kal többet, mint az előző év azonos időszakában, és 30,2%-kal többet, mint a koronavírus-járvány elterjedését megelőző, 2019-es évben.

Mindezzel a Budapest Airport a cargo forgalom növekedési üteme terén Európa élvonalába került; májusban például 46,6% volt, 2020 ugyanezen hónapjához viszonyítva. Magyarország kedvező elhelyezkedésének, illetve a Budapest Airport és a cargo közösség sikeres üzletpolitikájának köszönhetően a Budapest Airport kelet-közép-európai cargo kapu szerepe folyamatosan erősödik, így a repülőtér-üzemeltető további jelentős növekedést prognosztizál a 2021-es évre. A vállalat erre felkészülve a repülőtéri cargo közösséggel közreműködve megkezdte a BUD Cargo City második fázisának előkészítését.

Forrás: Budapest Airport

Közeleg a nyár: már 88 827 utas májusban

Májusban már 88 827 utas választotta a budapesti repülőteret, ami csaknem négyszerese a koronavírus-járvány miatt nagymértékben visszaeső 2020. májusi utasforgalomnak.

A koronavírus elleni átoltottság növekedésével és az utazási korlátozások fokozatos feloldásával az utasszámban is megfigyelhető a mérsékelt emelkedés; 2021 áprilisához képest májusban 37%-kal nőtt a személyforgalom. Látható, hogy az utazási kedv újra a repülőtérre hozza az utasokat, a Budapest Airport pedig az infrastruktúra fejlesztésével, minőségi javításokkal és kapacitásbővítéssel készült fel a nyár folyamán várhatóan gyorsan emelkedő utasforgalom kezelésére.

Az EU-ban az utazási korlátozások feloldásával egyidőben a Budapest Airport folyamatosan bővíti járatkínálatát; a budapesti repülőtérről ma már közvetlenül elérhetők a legnépszerűbb városok és tengerparti úti célok. A nyaralni induló utasok 89 népszerű úti célból választhatnak. Eegyebek mellett 11 görög városba, illetve szigetre juthatnak el közvetlen járattal – ami egyébként rekordnak számít, hiszen még a járvány előtt sem volt példa ilyen széles kínálatra Görögország esetében –, valamint Törökország, Ciprus és Horvátország is újra a célállomások között szerepel.

Forrás: Budapest Airport

Újraindul a 100E repülőtéri buszjárat

Az egyre növekvő utasforgalommal összhangban újraindul a 100E buszjárat; a repülőteret így újra közvetlenül közelíthetik meg az utasok Budapest belvárosából. A járat június 14. hétfőtől a Deák Ferenc tér – Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér útvonalon közlekedik, minden nap 7 és 21 óra között. A pontos menetrendről és a jegyvásárlás részleteiről a Budapesti Közlekedési Központ honlapján olvashatnak.

 

Szeretnéd a heti legjobb cikkeket e-mailen is megkapni? Iratkozz fel!

Kapcsolódó: