A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága örömmel jelenti be, hogy egyre több célországába egyszerűsödik a beutazás Magyarországból. A magyar védettségi igazolvánnyal már olyan városokat is meglátogathatnak az utazni vágyók, mint Eindhoven, Lárnaka, Kutaiszi, Podgorica, Marosvásárhely, de az angol nyelvű oltási igazolással a második oltást követő 14. naptól már Párizs is elérhetővé válik.

A beoltott utasok már a svájci Bázelbe is repülhetnek a WIZZ járatain, míg az olyan görög úti célokra, mint Athén, Korfu, Kréta, Iraklión, Szantoríni, Rodosz, Zakinthosz, Míkonosz és Thesszaloniki, egy legalább 14 napos angol nyelvű oltottsági igazolással vagy annak hiányában egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel már lehetőség nyílik a belépésre. A beoltottaknak még könnyebb a dolguk, ha Cipruson szeretnének pihenni: az ország elfogadja a magyar utasok védettségi igazolványát, bármelyik Magyarországon jóváhagyott vakcina esetében.

Szintén elkerülhető a karanténkötelezettség az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákkal – AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson – a beoltott utasok számára Franciaországban, ahol Párizs és Nizza várja a vakációzókat. Spanyolországban ezeken felül a Sinopharm oltóanyag is engedélyezett, így többek közt Mallorca, Málaga, Tenerife, Madrid, Ibiza és Barcelona is szabadon látogatható az oltási igazolvánnyal rendelkezők számára.

Aki az olaszországi Cataniába, Nápolyba, Algheróba, Bariba, Milánóba vagy Rómába vágyik, annak egy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell felmutatnia az utazásnál. Málta és Portugália esetében egy fokkal enyhébb a feltétel, 72 órás PCR-teszttel kell érkezni.

Forrás: Wizz Air

Az utasok a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javasoljuk az adott ország és város hivatalos konzuli weboldalát is leellenőrizni a problémamentes utazásért. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül, ám sok helyre továbbra sem elég az oltási igazolvány a beutazáshoz. A Wizz Air továbbá javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg úti okmányukat a repülőutak előtt.

A járatokra jegyek már foglalhatók a wizzair.com oldalon és a légitársaság mobilalkalmazásán. A WIZZ Flex szolgáltatás pedig továbbra is a nyári utazások elengedhetetlen biztosítéka lehet. A szolgáltatást a foglaláskor vehetik igénybe az utasok, így váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén lehetőségük nyílik arra, hogy átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra. Így nemcsak a nyári utazást lehet bebiztosítani, de a tervezés időszakában sem érheti meglepetés az utasokat.

 

A heti legjobb cikkek minden hétfő reggel a postafiókodban:

Kapcsolódó: