Az utazási kiskereskedelmi kategóriákat felvonultató TRMarketplace nemzetközi díjátadón idén először díjazták – online fórum keretében – a legjobb repülőtéri környezetvédelmi kezdeményezést, amelyet a Budapest Airport „vihetett haza” a vásárlók számára ingyenes biztosított környezetbarát bevásárlótáskákért.

A TRBusiness, a világ egyik elsőszámú, utazás fókuszú kereskedelmi magazinja immár harmadik alkalommal rendezte meg a TRMarketplace elnevezésű, az utazási kiskereskedelmi szektornak szóló digitális fórumát. Ebből az alkalomból 21 kategóriában adták át a fogyasztók visszajelzései és a szakma bloggerei által odaítélt díjakat.

Az elismerést a m1nd-set vezető kutatóiroda adatbázisán keresztül mintegy ötezer fogyasztó, illetve nemzetközi utazó bloggerek és vloggerek szavazatai alapján ítélik oda. A Budapest Airport a TRMarketplace által idén először meghirdetett kategóriában győzedelmeskedett: a legjobb repülőtéri zöld kezdeményezésért járó elismerést a Budapest Airport a vásárlók számára ingyenesen biztosított környezetbarát bevásárlótáskákért nyerte el.

A Budapest Airport folyamatosan dolgozik a repülőtéri kereskedelmi partnerekkel közösen egy „zöldebb” repülőtérért: a vállalat augusztusban kezdeményezte a repülőtéri kereskedelmi egységek körében a műanyag szívószál használatának mellőzését, a műanyaghasználat további mérséklése érdekében pedig a repülőtér termináljain 11 ivókutat helyezett ki, ahol az utasok palackozott ásványvíz megvásárlása nélkül is kiváló minőségű ivóvízhez juthatnak.

Dr Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója hangsúlyozta: a vállalat kiemelt figyelmet fordít a fenntartható működésre és a működéséből fakadó környezeti hatások csökkentésére. A Budapest Airport a Greenairport program keretében a repülőtéren működő partnerekkel, vállalatokkal és hatóságokkal közösen dolgozik a Liszt Ferenc Repülőtér fenntarthatósági tervein. Ennek is köszönhető, hogy a Budapest Airport idén harmadszor is megkapta az ACI karbonsemleges minősítését. Az egy utasra jutó szén-dioxid kibocsátás az elmúlt 5 évben 49%-kal, az egy utasra jutó ivóvíz-felhasználás 30%-kal csökkent.

A Budapest Airport hulladék újrahasznosítási aránya kiemelkedő, 70%-os, továbbá a vállalat a közlekedés fejlesztésére is nagy figyelmet fordít: az elektromos járművek használatának ösztönzésével és a töltőtelepítési program segítségével 2025-re már szinte csak elektromos járművek fogják kiszolgálni a repülőgépeket. A repülőtér üzemeltető mindemellett csatlakozott az ACI NetZero by 2050 elnevezésű programjához.

 

Forrás: Budapest Airport

Kapcsolódó:

 

Minden hétfő reggel a legjobb cikkek a postafiókodban: