Jönnek a LinkedIn sztorik. “Elfacebookosodik” a LinkedIn. Az USA-ban és Kanadában már bevezette a LinkedIn is a Story-kat. 

 

Hogy fog működni?

Egyszerűen meg fogjuk tudni osztani, mi történik a szakmai életünkben. Mivel a Story-k 24 óráig érhetőek el, ez egy szuper lehetőség arra, hogy fontos szakmai pillanataidat kiemeld a LinkedIn-eden anélkül, hogy azon aggódnál, hogy a tartalom tartósan fennmarad a profilodon.

Hasonlóan az Instagramhoz és a Facebookhoz, ahhoz, hogy posztolni tudjunk majd egy Story-t, a LinkedIn applikáción belül rá kell nyomni a körre, amelyben a fotónk található, és a “+” jelre kattintva bal fent megnyílik a kamera. Itt lehet majd:

  • Videót felvenni vagy fotót készíteni közvetlenül az applikációból
  • Feltölteni egy videót (kb. 20 másodperceset) vagy képet
  • Matricát és / vagy szöveget fogunk tudni hozzáadni
  • Meg tudunk említeni más felhasználókat használva a “@” jelet.

Az első Story létrehozása után úgy tudunk majd újabbat hozzáadni, hogy bal fent a “+” ikonra nyomunk, illetve jobb oldalon alul megtekinthetjük majd az eddig közzétett Story-jainkat.

Kíváncsi vagy, miről lehetne posztolni?

A LinkedIn Story kiváló lehetőség arra, hogy könnyed beszélgetéseket, interakciókat kezdeményezz a munkabeli életedről. A globális tesztfázis során beérkezett visszajelzések alapján azok a sztorik rezonáltak legjobban, ahol természetesen, autentikusan kommunikáltak, megkönnyítve a válaszadásokat.

Például: Egyedi perspektívából mutathatod be a munkanapodat, feltehetsz egy kérdést a közösségednek, belsős információkat oszthatasz meg aktuális hírekről, végigvihetsz egy termék demo-t vagy megtaníthatasz egy újabb skill-t a követőidnek.

Használd a Story-kat beszélgetések kezdeményezésére

A sztorik nem csak arról szólnak, hogy bármit kiposztolhatunk. Néhány megnézésekor érezhető, hogy minőségi tartalom áll a megosztás mögött, és az ilyen tartalmak gyártóival érdemes beszélgetést kezdeményezni. Ez egyszerűen kivitelezhető lesz. Hasonlóan az Instagram-on és Facebook-on megszokottakhoz, egyből küldhetünk majd reakciót, vagy zökkenőmentesen továbbítani lehet majd egymás között, szakmai berkeinken belül.

A LinkedIn Story-k egyelőre az USA-ban, Kanadában, Franciaországban, Ausztráliában, Brazíliában, Hollandiában és az Egyesült Arab Emirátusokban elérhető. Hamarosan globálisan hozzáférhetővé válik.

Már alig várjuk!

Forrás: Share your professional story

 

Ha szeretnéd a szakmai személyes márkádat építeni, segítünk felépíteni! Kérj díjmentes konzultációt!

Kapcsolódó: