Bevásárlás, shopping a közelben? Néha érdemes Bécsbe kiruccanni és ott is megnézni a választékot! Számtalan üzlet, bevásárló utca és bevásárlóközpont vár minket. Mutatunk most néhányat, ahova érdemes ellátogatni.

Bécs közelében: Shopping City Süd

Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontja a város déli részén található, a Vösendorf peremkerületben. Aki nem szeretne Bécs belvárosába beautózni, annak tökéletes választás a Shopping City Süd, ahol biztosan találunk majd parkolóhelyet és egész nap nézelődhetünk, válogathatunk a boltok kínálatában. Szinte hihetetlen, de tényleg egész napos programot biztosít a Shopping City, mert rengeteg üzlet, étterem és egyéb szórakozási lehetőség várja az idelátogatókat. Rossz idő esetén is kényelmesebb itt vásárolni! A bevásárlóközpontban több mint 300 üzlet (divat, cipő, könyv, kozmetika, sportszerek, játékok, elektronika, élelmiszer) várja a karácsonyi ajándékokat keresgélők forgatagát. Ha tehetjük inkább hétköznap látogassunk el ide, mert hétvégén a bécsiek is előszeretettel időznek ebben a hatalmas bevásárlóközpontban.

Belvárosi forgatag, elegáns utcák

Bécs belvárosa is rengeteg izgalmat tartogat, mert nemcsak gyönyörű, ízléses üzletek várnak ránk, hanem különleges történelmi épületek között sétálhatunk. Talán a három leghíresebb bevásárló utca a Kärntner Straße, a Graben és a Mariahilfer Straße. Mindegyik más-más meglepetést és különféle üzleteket tartogat. Jó hír, hogy nincsenek messze egymástól, így egy nap alatt – ha jól bírjuk – akár mindhármat is megnézhetjük.

Graben a belvárosi forgatag középpontja: egyik végén a híres Kärtner Straße-val ér össze, onnan pár lépés csak a Stephanskirche. A Graben közepén áll a pestis oszlop, széles, szinte tér méretű, sétáló utca, amelynek két oldalát elegáns és drága boltok szegélyezik. Itt valóban nagyon exkluzív üzletek találhatók, így lehetőleg készüljünk fel arra, hogy leginkább csak gyönyörködünk a szép portékákban, mert csillagászati árakkal találkozunk.

A sok gyaloglás közepette a Kärntner Straße sarkán található Hotel Sacherben megpihenhetünk és akár ehetünk egy autetinkus sacher tortát pihenésképpen, sőt haza is vihetünk belőle (különféle méretekben lehet kapni, nagyon szép dobozban)!

A Kärntner Straße és a Graben után a Mariahilfer Straße Bécs egyik legdivatosabb, legforgalmasabb bevásárló utcája, ahol akár egy egész napot is a vásárlásnak szentelhetünk. Üzletek százai (csak egy-két név ezek közül: EuroCenter, Peek & Cloppenburg, Body Shop, H&M, Promod) sorakoznak egymás mellett. Több áruház kínál divatcikkeket, könyveket, zenei- és elektronikai cikkeket, de bővelkedik az utca kávézókban, éttermekben is. Nem kétséges, hogy ez az az utca, ahol egy füst alatt szinte mindent beszerezhetünk, érdemes azonban bekukkantani egy-egy merőleges mellékutcába, keresztutcába is. Sokszor ugyanis a legeldugottabb boltokban találhatjuk meg a legszuperebb dolgokat.

Kulináris finomságok

A Graben sétálóutcáján található Bécs legnevesebb csemege üzlete, a kétszintes Julius Meinl, ami válogatott finomságokkal várja a vásárlókat. Nagy felvágott-részleg, szép és ízléses sajtpult, bécsi aprósüteményekkel megrakott kirakatok, különleges teák, osztrák boroktól roskadozó polcok és a világ minden részéből származó különlegességek csábítanak vásárlásra. Itt biztosan találsz karácsonyi ajándékot – decemberben csak úgy roskadoznak a polcok a legfinomabb csokoládéktól, stollenektől, karácsonyi süteményektől.

A színes vásári forgatagot kedvelők számára kötelező látványosság Bécs legnagyobb és legismertebb piaca, a Naschmarkt. Az egész évben nyitva tartó piac a különböző nemzetiségű emberek találkozóhelye. A hatalmas kozmopolita piac egzotikus és környékbeli ízeket ötvöz, ahol a standok roskadoznak a különleges görög, török és ázsiai zöldségektől-gyümölcsöktől. A friss zöldség- és gyümölcsárun kívül kaphatunk itt halat, speciális keleti fűszereket, sőt még ruhaneműt és régiségeket is, szombatonként pedig bolhapiacon kutathatunk kincsek után.

Advent: amikor Bécs karácsonyi díszbe öltözik

Bécs a karácsonyi időszakban egészen más, mint a hétköznapokban, a díszkivilágítás, a rengeteg karácsonyi árus, az ünnepi hangulat lenyűgöző és magával ragadó. A karácsonyt megelőző hetekben Bécs terei és sétálóutcái vásárosok standjaival telnek meg, ahol kis ajándékokat és karácsonyi díszeket árulnak, de nem maradhat el a puncs és a fűszeres forralt bor sem. Ugyan a Mariahilfer Straße-n, a Favoriten Straße-n, a Meidlinger Hauptstraße-n is kedvünkre gyönyörködhetünk az árusok választékában, a legismertebb és legimpozánsabb közülük kétségtelenül a bécsi városháza épületében és a városháza előtti téren megrendezett adventi vásár, a Christkindlmarkt.