A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága 2021-ben ismét csatlakozott a Movember mozgalomhoz, hogy felhívja a figyelmet azokra a szűrővizsgálatokra, melyek évente többtízezer férfi életét menthetnék meg.

A Movember egy globális kezdeményezés, melynek célja, hogy emlékeztesse a férfiakat az egészségmegőrzés, a szűrővizsgálatok és a kivizsgálások fontosságára. A Movember a „moustache” (angolul: bajusz) és a november szavak összeolvadásából ered, és egy novemberben futó kampányt jelöl, amelyhez a férfiak a bajuszuk megnövesztésével tudnak csatlakozni. Az egészségügyi statisztikák alapján a férfiak ritkábban járnak orvoshoz és szűrővizsgálatokra, ezért a kezdeményezés elsősorban olyan betegségekre hívja fel a figyelmet, melyek gyakoriak a férfiak körében, azonban a rendszeres szűrővizsgálatokkal még időben felismerhetők és kezelhetők.

A prosztata megbetegedések például több mint 98 százalékban gyógyíthatóak, amennyiben időben kiderül az elváltozás. Azonban, ha túl későn találják meg, a túlélési arány 26 százalék alá csökken. A prosztatarák a második leggyakoribb rákos megbetegedés a férfiak körében világszerte. 40 év felett így mindenképpen ajánlott a prosztata specifikus antigén (PSA) vizsgálata, melyre a légitársaság is bátorítja munkavállalóit.

„Örömmel veszünk részt 2021-ben is a Movember kezdeményezésében, hiszen ezzel a kisebb, csendesebb aktivitással is rávilágíthatunk olyan problémákra, amelyeket sokan inkább a szőnyeg alá söpörnének. Mindegyik kollégánk és utasaink egészsége is fontos számunkra, így egyértelmű volt, hogy idén is csatlakozunk ehhez a nemes kezdeményezéshez.” – mondta Radó András, a Wizz Air szóvivője.

 

Borítókép: Wizz Air

Szeretnél megjelenni magazinunkban? Töltsd ki az alábbi űrlapot, és felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolódó: