Megérkezett a Wizz Air flottájába a 160. repülőgép, mely a bukaresti Henri Coandă Nemzetközi Repülőtéren áll szolgálatba.

A Wizz Air flottájához csatlakozó új Airbus A321neo a legújabb repülési technológiákat alkalmazza, továbbá jelentős környezeti előnyöket kínál, közel 50%-kal csökkenti a zajlábnyomot, 20%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és 50%-kal kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki.

A Wizz Air ultramodern és hatékony repülőgépflottája 4,74 évre tehető átlagéletkorával az egyik legfiatalabbnak számít a világon – az új repülőgéppel a WIZZ tovább erősíti pozícióját, mint az egyik legzöldebb légitársaság.

A bővítés a légitársaság azon törekvéseit támasztja alá, hogy az évtized végére több mint háromszorosára növelje flottája méretét.

A Wizz Air több mint 411 korszerű Airbus A320-as családba tartozó repülőgépet számláló rendelés állománnyal rendelkezik, amellyel tervei szerint a légitársaság 2030-ra utaskilométerenként 25 százalékkal csökkenti ökológiai lábnyomát.

„Örömmel tudatjuk, hogy ezzel az 59. új, 239 férőhelyes Airbus A321neo-val immár 160-ra nőtt a Wizz Air flottája. Ez a típus  ami tovább erősíti fenntarthatósági törekvéseinket – a jelenleg használt leghatékonyabb, környezetkímélő egyfolyosós repülőgép, amelyből további 300 darab érkezésével 2030-ra 500-repülőgépes légitársasággá válunk majd. A következő években tovább bővítjük hálózatunkat, hogy minden eddiginél több utas repülhessen környezettudatosabban légitársaságunk korszerű, szuperhatékony flottájával”  mondta Owain Jones a, a Wizz Air fejlesztési vezetője.

 

 

Tartalommarketing szolgáltatásaink:

 

Borítókép: Annika Ashley // Unsplash