A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legzöldebb légitársasága* a károsanyag-kibocsátás csökkentését célzó elkötelezettségének jegyében egy olyan, a szén-dioxid kibocsátást nyomon követő rendszert vezet be, amely lehetővé teszi az utasoknak, hogy kiszámolják a repülésük környezeti hatását, illetve a repülésük során kibocsátott szén-dioxid mennyiségét.

A rendszert az éghajlatváltozással kapcsolatos technológiákkal foglalkozó CHOOSE vállalattal közösen vezetik be. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az utasok nyomon kövessék az utazásuk ökológiai lábnyomát. miközben egyúttal megbízható, jelentős hatású éghajlatvédelmi projekteket is támogatnak.

wizzair.com oldalon a repülési adatok megadásával vehető igénybe a szén-dioxid kibocsátást kiszámoló rendszer, amelynek segítségével az utasok könnyen megtudhatják és azonnal kompenzálhatják is az utazásuk károsanyag-kibocsátását egy hitelesített, szén-dioxid csökkentő projekt anyagi támogatásával. Az átutalást követően a károsanyag-kibocsátás ellensúlyozását egy online tanúsítvány igazolja vissza.

A Wizz Air két hitelesített szén-dioxid csökkentő projektet támogat: az erdősítéssel foglalkozó, díjnyertes Nemzetközi Kiscsoportos Faültetési Programot (TIST) Ugandában, valamint az ecuadori Pichacay város állami hulladéktelepén működő, a Hulladéklerakó-gázt Megújuló Energiává Alakító Projektet. Az utóbbi projekt keretében újrahasznosítják a hulladéklerakókban felgyülemlett metánt, hogy tiszta villamosenergiává alakítsák azt. Mindkét projekt esetében az Ellenőrzött Szén-Dioxidkibocsátási Szabvány tanúsítja, hogy mérhető módon csökkentik a károsanyag-kibocsátást.

„Mindent megteszünk azért, hogy tovább csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat és mi maradjunk a legzöldebb légitársaság a piacon.

Büszkék vagyunk azokra a fenntarthatósági kezdeményezéseinkre, amelyek segítségével az európai légitársaságok közül az utasszámra vetítve nekünk a legalacsonyabb a szén-dioxid-kibocsátásunk. Örömmel jelentjük be, hogy a CHOOOSE-zal közösen újabb, szén-dioxid csökkentő intézkedéseken dolgozunk. Korszerű flottánkkal, az üzemanyag-kibocsátást csökkentő megoldásainkkal, az utasok ültetésének optimalizálásával, az átszállások minimalizálásával és azáltal, hogy a fedélzeten a lehető legkönnyebb súlyú anyagokat használjuk továbbra is biztosítjuk, hogy a WIZZ Air Európa legzöldebb légitársasága és a legjobb választás maradjon, ha utazásról van szó” – mondta el Marion Geoffroy, a Wizz Air vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója.

Budapest, 2020. november 9.

 

Szeretnéd a heti legjobb cikkeket e-mailen is megkapni?

Iratkozz fel!

Kapcsolódó: