Közel 3,5 millió forintot adott át a Budapest Airport a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását támogató SUHANJ! Alapítványnak. Az adomány az idén 8. alkalommal megrendezett repülőtéri jótékonysági futóverseny, a Runway Run nevezési díjaiból gyűlt össze.

A Budapest Airport számára kiemelten fontos, hogy a koronavírus-járvány okozta válság idején is kiálljon a nemes célok mellett. Szeptember elején immár nyolcadik alkalommal startolt el a Runway Run elnevezésű jótékonysági futóverseny, ahol közel 600 futó állhatott ismét rajthoz (a hatályos járványügyi előírások betartása mellett) a repülőtér lezárt 1. futópályáján. A nevezésekből befolyt 3.411.655 forintot a repülőtér-üzemeltető képviselői adták át a SUHANJ! Alapítványnak.

A SUHANJ! Alapítvány és a Budapest Airport együttműködése hosszú évekre tekint vissza. A Runway Run nevezési díjaiból évente adományozott összeget az alapítvány az általa üzemeltetett integrált edzőterem, a SUHANJ! Fitness fejlesztésére fordítja, ahol a fogyatékkal élő és ép sportolók együtt edzhetnek. A közösségi összefogással létrehozott SUHANJ! Fitness az ország első akadálymentes edzőterme, amelyre megnyitása óta folyamatosan növekvő igény mutatkozik, épp ezért az alapítvány jelenleg egy országos SUHANJ!-hálózat kiépítésén is dolgozik. A Budapest Airport az adománnyal nemcsak az integratív edzőteremhálózat fejlesztését, hanem ezáltal a látás- és mozgássérült, illetve értelmi fogyatékkal élő emberek életminőségének javítását kívánja támogatni.

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója a jelképes csekk átadásakor elmondta: „Hiszünk abban, hogy együtt erősebbek vagyunk,

és a nehéz időkben minden korábbinál fontosabb az összefogás.

A Runway Run minden évben nagyon fontos esemény számunkra, nemcsak azért, mert remek alkalom arra, hogy közösen átéljük a mozgás örömét, hanem azért is, mert a nevezési díjakból támogathatjuk az integrált SUHANJ! fitness működését. Büszkék vagyunk rá, hogy az idei évben is lehetőségünk nyílt egy ilyen jelentős összefogáson keresztül támogatni az alapítványt.”

Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert

„A Runway Run az évek során a SUHANJ! csapatának életében az egyenlőség ünnepévé vált – kezdte Gusztos Péter, a SUHANJ! Alapítvány társalapítója és vezetője. Hozzátette: – Ez az egyetlen futóverseny Magyarországon, ahol a fogyatékkal élő sportolóink teljes mértékben megtapasztalhatják, hogy mit jelent az akadálymentesség. Nincsenek kátyúk, járdaszegélyek és éles kanyarok a pályán, csak és kizárólag a mozgás szabadsága. A Budapest Airporttal folytatott együttműködésünk nagyon sok lehetőséget biztosít a fejlődésre, nem csupán egyénileg, a sportolóink számára, hanem a teljes szervezetünknek is, mert az alapítványunk az eseményből befolyt összeget, illetve a társaság adományait mindig a legfontosabb fejlesztésekre tudja fordítani. Ez történt az együttműködésünk kezdetén, amikor hat évvel ezelőtt a Budapest Airport fő szponzori szerepet vállalt Magyarország első akadálymentes edzőterme, a SUHANJ! Fitness megnyitásakor, és ez történik most is, amikor ismét jelentős adományt biztosítottak, melynek segítségével bővíthetjük tevékenységeinket és országos SUHANJ! hálózatot hozhatunk létre.”

A meghívásos versenyen többek között a légiközlekedés világából érkező futók, különböző nagyvállalatok csapatai és a SUHANJ! Alapítvány sportolói vettek részt. A nevezésekből befolyt összeg másik részéből a Budapest Airport a leukémiás gyermekek gyógyítását segítő brit Anthony Nolan Alapítványt támogatta.

 

Szeretnél megjelenni magazinunkban? Töltsd ki az alábbi űrlapot, és felvesszük Veled a kapcsolatot!

 

Kapcsolódó: