A Wizz Air Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emírségek új légitársasága a 2021. január 15-étől induló athéni járata után újabb úti céllal bővül: Abu-Dzabiból hamarosan Tel-Aviv is elérhető lesz. Az izraeli főváros és Abu-Dzabi közvetlen összekötése új lehetőséget nyit meg az utazni vágyóknak, friss lendületet adva Abu-Dzabi turisztikai szektorának. Jegyek már igen kedvező áron, akár 99 emirátusi dirhamtól, illetve 89 izraeli sékeltől kaphatók a wizzair.com weboldalon és a légitársaság mobil alkalmazásán keresztül, amely már arabul is elérhető.

Váradi József, a társaság elnöke, elmondta: „A Wizz Air Abu Dhabi működésének elindításával bővülnek a rendkívül olcsó utazási lehetőségek a régióban. Örömünkre szolgál, hogy lehetőségünk van részt venni azoknak a terveknek a megvalósításában, amelyek az Egyesült Arab Emírségek társadalmi-gazdasági víziójával összhangban új desztinációkat tesznek elérhetővé. Nagyon várjuk, hogy az érdekelt helyi felekkel stratégiai partnerségben új utazási lehetőségeket biztosítsunk a helyi lakosoknak és a turistáknak.

A légitársaság nemrégiben megerősítette, hogy Athén lesz az első célállomásuk, amely holnap, 2021. január 15-én indul el az Abu-Dzabi nemzetközi repülőtérről, ezt követően 2021. február 4-től Thesszalonikibe is indul új járat.

Markus Winkler / Unsplash

A Wizz Air Abu Dhabi az ADQ és a Wizz Air Holdings Plc. közös vállalkozása. Az eredetileg bejelentett útvonalai között szerepel Athén, Thesszaloniki, Alexandria, Kutaiszi, Lárnaka, Odessza és Jereván.  A további úticélok bejelentése a következő hónapok során várható.

A légitársaság négy új Airbus A321neo repülőgépből álló flottájának a legkisebb az ökológiai lábnyoma a régióbeli versenytársai közül.

A Wizz Air a már tavaly bevezetett járványügyi óvintézkedéseivel az utasok és a személyzet egészségének biztosítása érdekében a higiénikus utazás új korszakát nyitotta meg. Kattintson ide a Wizz Air új egészségügyi és biztonsági óvintézkedéseiről szóló videó megtekintéséhez.

A WIZZ AIR ABU DHABI ÚJ ÚTVONALA

 

Útvonal Járatsűrűség Indulás dátuma Viteldíj*
Abu-Dzabi – Tel-Aviv heti 4 alkalommal;

2021. március 1-től naponta

2021. február 12. 99 emirátusi dirhamtól/89 izraeli sékeltől

Budapest, 2021. január 14.

 

Kapcsolódó: