Június 20-23. között immár hetedik alkalommal idézi meg a Veszprémi Petőfi Színház az operett koronázatlan királyának alakját és munkásságát, valamint kiemeli a hungarikum műfaj, a magyar virtus különleges műfaját, az operettet, bemutatja jeles képviselőit, kiemelkedő előadásait! A Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál idén is színes, nagyszabású, lüktető programokkal várja a műfaj szerelmeseit.

2024-ben is nagyszabású, élőzenés, a város legkülönlegesebb helyszíneit érintő felvonulással kezdődik a programsorozat, melyen felcsendülnek a legnépszerűbb operettslágerek, megjelenik a cirkuszművészet, a zene és a tánc is. Újra jár majd az Operett Vonat, az élőzenés utca- és téravatók mellett, az egész családnak kikapcsolódást ígérnek a könnyűzenei-, komolyzenei koncertek, az országos-, valamint határon túli társulatok színházi előadásai és a kreatív foglalkozásokat nyújtó Gyermeksziget és a fesztiváli teljes ideje alatt működő varázslatos vidámpark is.

A fesztivál első napjának előadása Kálmán Imre: Csárdáskirálynő MÁZSképp című egyszeri és különleges bemutató lesz, melyben színpadra lép – erre az alkalommal készített dramaturgiával – a darab rendezője, Mészáros Árpád Zsolt is.

Idén is, saját bemutatóval készül a Veszprémi Petőfi Színház az operett fesztiválra: Bakonyi Károly-Gábor Andor-Szirmai Albert: Mágnás Miska című operettel, melyet természetesen a decembertől bérletes nézőink is megtekinthetnek a Nagyszínházban! Veszprém város kiemelt fesztiválján köszönthetjük a New York-i Magyar Színház: Te rongyos élet című hungarikum összeállítását, valamint a 100 tagú cigányzenekar kamarazenekarának gáláját a Budapesti Operettszínház művészeivel!

Az esemény – a tavalyi nagy sikerre való tekintettel – idén is élőzenés, nagyszabású Nemzetközi Operettgálával zárja majd a Fesztivált. A Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál igazi családi esemény, generációkon átívelő szórakozás, hiszen a nagyszülőktől a legkissebbekig mindenki találhat kedvére való programot. A fesztivál részletes programja a petofiszinhaz.hu oldalon olvasható.